Foie gras cu sos de smochine

Printeaza

Foie gras cu sos de smochine din: foie gras, sare, piper, smochine, ceapa rosie, zahar, vin rosu.

Ingrediente:

Ingrediente sos:

  • 100 g de smochine
  • 1 ceapa rosie
  • 10 g zahar
  • 100 ml vin rosu

 

Mod de preparare:

Se taie 4 bucati groase de ficat, se da la cuptor 3 minute, la 100 grade C, apoi se preseaza 24 de ore in frigider, se presara cu sare si piper.

Se taie smochinele bucati. Se curata ceapa si se taie bucati, se pune pe foc cu zaharul 5 minute, se stinge cu vin si se mai tine pe foc 20 minute, dupa care se da la rece.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Foie Gras cu Sos de Trufe și Chutney de Fructe

Foie Gras cu Sos de Trufe și Chutney de Fructe din: foie gras, sare, piper, trufe negre, ulei, zahar brun. În lumea culinară, foie gras-ul ocupă un loc de cinste, fiind apreciat pentru textura sa fină și gustul delicat. Acest preparat sofisticat, combinat cu un sos de trufe aromat și chutney de fructe, reprezintă o […]

Foie Gras – Rețeta tradițională

Foie Gras – Rețeta tradițională din: ficat de gasca sau de rata, sare, piper, cognac, zahar, apa. Foie gras este un preparat culinar cu origini îndepărtate în Franța, fiind celebrat pentru gustul său bogat și textura delicată. Termenul “foie gras” se traduce literal ca “ficat gras” în limba franceză, și preparatul se bazează pe ficatul […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.