Foitaj cu osanza
PrinteazaFoitaj cu osanza din: faina, osanza, otet, smantana, oua, tuica, sare, apa.
Ingrediente:
- 850 g făină
- 600 g osânză
- 3 linguriţe oţet
- 3 linguri smântână
- 3 ouă
- un păhărel ţuică
- sare
- apă
Mod de preparare:
Se frământă 600 g făină, 3 linguriţe oţet, 3 linguri smântână, un păhărel ţuică, 3 gălbenuşuri şi puţină apă sărată.
Această cocă se întinde şi se unge cu un amestec făcut din 600 g osânză (untură de pe burtă) şi 250 g faină; apoi se împătureşte şi se lasă o jumătate de oră să se odihnească.
Se repetă de trei ori operaţiile de întindere, împăturire şi odihnă. Din acest aluat se pot face pateuri umplute cu tocătură din carne, cu ciuperci, cu brânză sărată etc.
Savurati!