Foitaj cu osanza

Printeaza

Foitaj cu osanza din: faina, osanza, otet, smantana, oua, tuica, sare, apa.

Ingrediente:

  • 850 g făină
  • 600 g osânză
  • 3 linguriţe oţet
  • 3 linguri smântână
  • 3 ouă
  • un păhărel ţuică
  • sare
  • apă

 

Mod de preparare:

Se frământă 600 g făină, 3 linguriţe oţet, 3 linguri smântână, un păhărel ţuică, 3 gălbenuşuri şi puţină apă sărată.

Această cocă se întinde şi se unge cu un amestec făcut din 600 g osânză (untură de pe burtă) şi 250 g faină; apoi se împătureşte şi se lasă o jumătate de oră să se odihnească.

Se repetă de trei ori operaţiile de întindere, împăturire şi odihnă. Din acest aluat se pot face pateuri umplute cu tocătură din carne, cu ciuperci, cu brânză sărată etc.

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.