Fricandou in aspic
PrinteazaFricandou in aspic din: carne de vitel, morcov, cartfoi, telina, mar, rosie, mazare, ceapa, ulei, mustar, lamaie, oua, icre, gelatina, vin, sare, ansoa.
- 1,5 kg fricandou de viţel (capac, nucă, pulpă)
- 1 morcov
- 2 cartofi
- 1 ţelină
- 1 măr
- 1 roşie
- 100 g mazăre
- 1 fir de ceapă verde
- 150 ml ulei
- 1/2 linguriţă muştar
- 1/2 lămâie
- 6 ouă
- 100 g icre de ştiucă sau negre
- 8 foi de gelatină
- 1/2 pahar vin dulceag
- sare
- 2 fileuri de anşoa
Mod de preparare:
Puneţi fricandoul în tava unsă cu puţin ulei şi daţi la cuptor fierbinte pentru 15 minute. Lăsaţi să fiarbă la foc domol 45 de minute; adăugaţi apă şi sare. Scoateţi carnea din zeamă şi faceţi un aspic cu vin şi 6-8 foi de gelatină. Limpeziţi aspicul cu albuş şi daţi-l la rece.
Tăiaţi în cuburi mici sau julien legumele fierte (morcov, cartofi, ţelină). Adăugaţi mazăre şi pregătiţi o salată rusească cu maioneză şi muştar. La salată puneţi (crude) mărar, roşia tăiată în cuburi mici, ceapa şi 2 fileuri de anşoa.
Aşezaţi pe platou salata rusească, deasupra puneţi fricandoul, decoraţi şi daţi preparatul la rece. Separat, fierbeţi 5 ouă (să fie tari), curâţaţi-le şi tăiaţi-le în jumătăţi.
Napaţi apoi fricandoul cu aspic şi puneţi împrejur ouă umplute cu icre.
Pofta buna!