Fricandou in aspic

Printeaza

Fricandou in aspic din: carne de vitel, morcov, cartfoi, telina, mar, rosie, mazare, ceapa, ulei, mustar, lamaie, oua, icre, gelatina, vin, sare, ansoa.

Ingrediente:Fricandou in aspic

  • 1,5 kg fricandou de viţel (capac, nucă, pulpă)
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • 1 ţelină
  • 1 măr
  • 1 roşie
  • 100 g mazăre
  • 1 fir de ceapă verde
  • 150 ml ulei
  • 1/2 linguriţă muştar
  • 1/2 lămâie
  • 6 ouă
  • 100 g icre de ştiucă sau negre
  • 8 foi de gelatină
  • 1/2 pahar vin dulceag
  • sare
  • 2 fileuri de anşoa

 

Mod de preparare:

Puneţi fricandoul în tava unsă cu puţin ulei şi daţi la cuptor fierbinte pentru 15 minute. Lăsaţi să fiarbă la foc domol 45 de minute; adăugaţi apă şi sare. Scoateţi carnea din zeamă şi faceţi un aspic cu vin şi 6-8 foi de gelatină. Limpeziţi aspicul cu albuş şi daţi-l la rece.

Tăiaţi în cuburi mici sau julien legumele fierte (morcov, cartofi, ţelină). Adăugaţi mazăre şi pregătiţi o salată rusească cu maioneză şi muştar. La salată puneţi (crude) mărar, roşia tăiată în cuburi mici, ceapa şi 2 fileuri de anşoa.

Aşezaţi pe platou salata rusească, deasupra puneţi fricandoul, decoraţi şi daţi preparatul la rece. Separat, fierbeţi 5 ouă (să fie tari), curâţaţi-le şi tăiaţi-le în jumătăţi.

Napaţi apoi fricandoul cu aspic şi puneţi împrejur ouă umplute cu icre.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.