Frigărui crocante
PrinteazaO reteta de frigarui crocante din: mozzarella, carne tocata de vita, usturoi, ou, ceapa, vin alb, paine, pesmet, boia dulce, sare, piper si marar.
- 200 g biluţe de mozzarella
- 400 g carne tocată de vită
- 3 căţei de usturoi
- 1 ou
- 1/2 ceapă
- 1 lingură cu vin alb
- 2 felii de pâine
- 100 g pesmet
- boia dulce
- sare
- piper
- 1 legătură cu mărar
Mod de preparare:
Amestecă bine carnea de vită cu ceapa tocată, usturoiul zdrobit, pâine înmuiată şi stoarsă, verdeaţa şi oul bătut cu vin, sare şi piper. Separat, amestecă pesmetul cu un praf de boia. Cu palmele umede, modelează chifte- luţe. Tăvăleşte-le prin amestecul de pesmet şi înfige-le pe beţe de frigăruie.
Prin acelaşi amestec, trece bilele de mozzarella şi înfige-le pe beţe. Aşază frigăruile din carne într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt şi lasă-le la cuptor 45 de minute. Cu cinci minute înainte de a le scoate, pune-le şi pe cele din mozzarella.
Frigărui crocante
Pofta buna!