Frigarui de berbecut cu lamaie si fasole verde
PrinteazaFrigarui de berbecut cu lamaie si fasole verde din: muşchi de berbecuţ, lămâi, căţei de usturoi, foi de dafin, fasole verde, ceapa, ulei de masline, marar, boabe piper, coriandru, ienibahar, chimen.
Ingrediente:
- 800 g muşchi de berbecuţ
- 2 lămâi
- 15 căţei de usturoi
- 25 foi de dafin
- 800 fasole verde
- 2 cepe
- 6 linguri ulei de măsline
- 2 linguri mărar tocat
- 1 lingură boabe de piper
- 1 lingură boabe de coriandru
- 1 linguriţă boabe de ienibahar
- 1 linguriţă chimen
Mod de preparare:
Carnea se taie cuburi de 3 cm. Se spală lămâile, se şterg şi se taie apoi fâşii de coajă. Pe ţepuşe de lemn se înfig alternativ cuburi de carne, alternând cu coajă de lămâie, căţei de usturoi necurăţaţi şi frunze de dafin.
Fasolea verde se fierbe puţin în apă cu multă sare şi se trece printr-un jet de apă rece. Se lasă să se scurgă.
Se încing 2 linguri ulei de măsline şi se căleşte ceapa tocată. Se adaugă fasolea şi se căleşte puţin. Se condimentează cu sare, piper şi mărar. Se pisează împreună boabele de piper, coriandru, ienibahar şi chimen.
Se condimentează frigăruile cu acest amestec, cu sare şi piper după gust. Intr-o tigaie se încinge restul de ulei de măsline.
Se prăjesc înăuntru frigăruile câte 4-5 min. de jur- împrejur. Se ia tigaia de pe foc şi se lasă să se pătrundă frigăruile 4 min. Se aşază pe farfurii alături de garnitura de fasole verde.
Frigarui de berbecut cu lamaie si fasole verde
Pofta buna!