Tacos cu Fasole Roșie și Legume: este o rețetă delicioasă și sănătoasă, perfectă pentru iubitorii de mâncare mexicană și vegetarieni deopotrivă. Acest preparat combină proteinele din fasolea roșie cu prospețimea și crocănțimea legumelor, toate așezate pe o bază de tortilla. Tacos-urile sunt versatile și pot fi personalizate în funcție de preferințele individuale, fiind ideale pentru […]
Frigarui de legume asortate
PrinteazaFrigarui de legume asortate din: ardei, zucchini, ciuperci, conopida, rosii, ceapa, vanata, cimbru, rozmarin, usturoi, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras galben/portocaliu
- 1 ardei gras verde
- 2 zucchini mici
- 8-10 ciuperci mai mici
- 1 conopidă mică
- 10-12 roşii cherry mai măricele
- 1-2 broccoli
- 2 cepe roşii medii
- 1 vânătă lungă şi subţire
- 1 1/2 linguriţă cimbru uscat
- 1 1/2 linguriţă frunze de rozmarin proaspete, tocate mărunt
- 3 căţei mari de usturoi, tocaţi mărunt
- sare şi piper proaspăt măcinat, după gust
Mod de preparare Frigarui de legume asortate:
Tăiaţi ardeii, zucchini şi vinetele în cuburi de cca 3 cm (o idee mai mari decât roşiile cherry). Rupeţi cozile ciupercilor.
Rupeţi conopida şi broccoli în buchete mici, opănţi-le 2-3 min în apă clocotită, cu puţină sare; scurgeţi-le bine.
Tăiaţi cepele sferturi, desfaceţi foile exterioare, mai groase.
Puneţi toate legumele într-un vas mare, stropiţi-le cu ulei de măsline şi amestecaţi bine.
Adăugaţi restul ingredientelor, amestecaţi din nou, acoperiţi vasul şi lăsaţi să stea 60-90 minute.
Pregătiţi grătarul. înşiraţi bucăţile de legume pe frigărui, altemân-du-le.
Frigeţi-le pe grătarul aşezat la cca 15 cm de jar.
Intoarceţi-le frecvent, până sunt gata.
Pofta buna!
Bulgur cu Legume la Wok – este un preparat delicios, nutritiv și ușor de realizat. Această rețetă combină avantajele bulgurului, un grâu integral bogat în fibre și proteine, cu prospețimea legumelor gătite rapid în wok. Ideal pentru o masă de prânz sau cină, acest fel de mâncare vă oferă o explozie de arome și o […]