Frigarui de miel cu rozmarin
PrinteazaFrigarui de miel cu rozmarin din: pulpa de mie, ceapa, dovlecel, sare, piper, rozmarin, usturoi, cimbru, ulei, vin.
- 1 kg pulpă de miel
- 8 fire rozmarin verde
- 1 ceapă
- 1 dovlecel mic
- piper negru
- sare
Pentru marinadă:
- 1 ceapă mică
- 3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă cimbru uscat
- 1 linguriţă boabe de coriandru
- 1 ceaşcă ulei
- 1 cană vin roşu
Mod de preparare:
Taie ceapa în opt şi usturoiul feliuţe subţiri. Pune toate ingredientele pentru marinadă într-un castron mare. Taie carnea în cuburi mari. Omogenizează marinada, apoi pune în ea carnea şi acoperă. Adaugă un fir de rozmarin.
Lasă carnea la marinat cel puţin 12 ore.
Incinge cuptorul/pregăteşte grătarul, iar între timp prepară frigăruile: înfige pe fiecare ţepuşă bucăţi de carne alternând cu rondele de ceapă şi dovlecel.
Aşază frigăruile pe grătarul cuptorului, la foc iute, şi pune o tavă cu apă dedesubt. Lasă 10 minute, apoi întorce şi mai ţine-le 10 minute.
Serveşte cu fire de rozmarin alături şi sos iute.
Pofta buna!