Frigarui delicioase de miel cu sos tzatziki
PrinteazaO reteta gustoasa de frigarui delicioase de miel cu sos tzatziki din: carne de miel, lamaie, ulei de masline, patrunjel, delikat, ardei rosu, ardei galben, ardei verde, ceapa rosie, chilli, castravete, iaurt, usturoi, si sare.
- 300 g carne de miel
- 1/2 lamaie
- 4 linguri de ulei de masline
- 3 fire de patrunjel verde
- 1 lingura delikat
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- 1 ardei galben
- 1 ceapa rosie
- chilli sau boia iute
sos tzatziki:
- 1 castravete crud
- 4-5 linguri de iaurt
- 2 catei de usturoi
- marar
- sare
Mod de preparare:
Tai carnea cubuleţe, o presari cu 1 linguriţă de Delikat, apoi o stropeşti cu sucul de lămâie şi cu ulei.
Pui suplimentar chilii sau boia, dacă îţi place mai picant şi pătrunjelul verde tocat.
Amesteci carnea bine, să se acopere cu mari- nata formată, înveleşti vasul cu folie şi îl dai la rece câteva ore.
Tai legumele pătrate, iar ţepuşele pentru frigărui, dacă sunt din lemn, le pui în apă la înmuiat, să nu se ardă la copt.
Pui pe ţepuşe, alternativ, bucăţi de carne şi de legume. Le frigi pe grătarul cuptorului, pe fiecare parte câte 15 minute.
tzatziki:
Razi castravetele, îl storci şi îl amesteci cu iaurtul, usturoiul, mărarul tocat şi sare după gust. Serveşti frigăruile cu sosul tzatziki.
Frigarui delicioase de miel cu sos tzatziki
Poftă bună!
Foarte bune frigaruile de miel