Frigarui marinate cu peste
PrinteazaFrigarui marinate cu peste din: ulei, lamaie, ceapa, boia, dafin, salvie, peste spada, creveti, sare, patrunjel.
- 6 linguri de ulei de măsline
- 100 ml zeamă de lămâie
- 1 ceapă roşie tăiată mărunt
- 1 linguriţă de boia
- 2 frunze de dafin
- 8-10 frunze de salvie tocate mărunt
- 1,2 kg peşte spadă
- 200 g creveţi curăţaţi
- 1 linguriţă de sare
- 4 linguri de pătrunjel cu frunza netedă tocat mărunt
Mod de preparare:
Se amestecă 2 linguri de ulei cu 50 ml de zeamă de lămâie, cu ceapa şi cu boiaua. Se adaugă frunzele de dafin şi salvia.
Peştele se spală, se şterge de apă cu un prosop şi se taieîn cuburi de 4 cm, apoi se amestecă cu marinada şi se păstrează la marinat în vas acoperit timp de 3 ore.
Peste creveţi se picură o lingură de zeamă de lamâie, apoi se marinează 30 de minute.
Peştele şi creveţii se înşiră alternativ pe frigărui, se sărează şi se prăjesc la foc mare pe toate părţile timp de 5 minute. în acest răstimp se ung de mai multe ori cu marinadă.
Pentru sos se amestecă restul uleiului cu ce a mai rămas din sucul de lămâie şi cu pătrunjelul.
Frigarui marinate cu peste
Pofta buna!