Medalioane de cerb cu sos de ciuperci din: medalioane de cerb, ciuperci, unt, usturoi, ceapa, smantana, cimbru, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4 medalioane de cerb (aproximativ 150 g fiecare) 200 g ciuperci (cum ar fi ghebe, mesteacăn, sau hribi) 2 linguri de unt 2 căței de usturoi, tocați fin 1 ceapă […]
Friptura de cerb cu usturoi
PrinteazaFriptura de cerb cu usturoi din: muschi de cerb, slanina, usturoi, morcov, telina, patrunjel, ceapa, cimbru, piper, sare, ulei.
- 1 muşchi de cerb (1,5-2 kg)
- 200 g slănină
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 morcov
- 1 telină
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 ceapă mare
- cimbru
- piper boabe
- 2 linguri cu ulei
- sare
Pentru sos:
- 1 lingură cu unt
- 1 lingură cu făină
- 1 pahar cu smântână
- 1 pahar cu vin roşu
- sare
Mod de preparare:
Tăiaţi slănina beţişoare subţiri, curăţaţi usturoiul şi tăiaţi fiecare căţel în două.
Impănaţi muşchiul făcând tăieturi oblice în care puneţi slănină sau usturoi.
Curăţaţi legumele: ceapa, morcovul, ţelina şi pătrunjelul, tăiaţi beţişoare şi aşezaţi-le în strat alternativ într-o tavă de friptură.
Aşezaţi carnea peste legume, condimentaţi cu sare, cimbru şi piper boabe. Turnaţi ulei şi 1 cană cu apă.
Puneţi tava în cuptorul fierbinte 1 oră la foc potrivit, apoi întoarceţi carnea, adăugaţi vinul şi continuaţi frigerea la foc moale.
Scoateţi friptura pe platou, tăiaţi felii subţiri.
Pregătiţi sosul: înmuiaţi untul, adăugaţi făina în ploaie, omogenizaţi şi subţiaţi cu vin roşu. Lăsaţi să fiarbă încet 1/4 oră.
Treceţi legumele prin sită sau mixaţi, amestecaţi cu sosul de friptură şi smântână.
Serviţi lângă carnea peste care aţi turnat sosul de vin roşu, cu pâine de casă şi vin roşu.
Pofta buna!
poate iti place si:
Medalioane de cerb cu sos de ciuperci
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/friptura-de-cerb-cu-usturoi html
- https://www restaurantedelux ro/friptura-cerb-usturoi html