Friptura de miel cu dovlecel, vanata si lipie din: pulpă de miel, dovlecel, vanata, ceapa, ardei rosu, rosii, oregano, rozmarin, cimbrişor, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, piper roşu, piper negru, sare.
Ingrediente:
1400 g pulpă de miel
1 dovlecel
1 vânătă
2 cepe potrivite
1 ardei roşu
500 g roşii mijlocii
câte o linguriţă rasă de oregano, rozmarin şi cimbrişor tocat mărunt
Pentru marinată:
3 căţei de usturoi
sucul de la 1 lămâie
5 linguri ulei de măsline
1 praf de piper roşu
sare
piper negru
Mod de preparare:
Cureţi usturoiul, îl pisezi într-un bol şi îl amesteci cu sucul de lămâie şi 4 linguri de ulei de măsline.
Condimentezi cu sare, piper negru şi piper roşu.
Speli carnea cu apă rece, o usuci prin ştergere şi o tai cubuleţe. Laşi carnea la frigider timp de 3 ore, în marinata pregătită anterior, întorcând-o din când în când.
Cureţi legumele, apoi le tai rondele. Scoţi cubuleţele de carne de la marinat, le scurgi şi le pui pe ţepuşe alternativ cu cubuleţe sau rondele de legume.
Incingi grătarul, îl ungi cu puţină grăsime şi aşezi ţepuşele cu frigărui pe grătar.
Trebuie să fie pătrunse bine şi pe o parte şi pe cealaltă.
Sunt gata când li se rumenesc marginile, apoi le scoţi pe un platou.
Amesteci verdeţurile într-un bol mic şi presari apoi peste frigărui, înainte de servire.
Le serveşti cu legume fripte pe grătar, cu salată de roşii şi cu lipii încălzite şi ele pe grătar.
Friptura de miel cu garnitura de spanac si cartofi din: pulpă de miel, otet, unt, usturoi, sare, piper, boia, pasta de bulion, ulei , condiment din legume uscate, spanac, cartofi, unt, lapte. Ingrediente: 1 pulpă de miel 20 ml oţet 50 g unt 8-10 căţei de usturoi sare piper boia 2 linguri pastă de bulion 2 linguri ulei 1 linguriţă […]
Friptura de miel condimentata din: miel, sare, chimen, anason, piper, cimbru, chilli, nucsoara, dafin, telina, morcovi, ceapa, ghimbir si supa. Ingrediente: 1 pulpă de miel sare 5 g chimen măcinat 3 stele de anason 5 g boabe de piper negru 15 g anason o mână de crenguţe de cimbru 2 g fulgi de chilli […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.