Friptura de pasare aromata
PrinteazaFriptura de pasare aromata din: gaina, slanina, unt, ceapa, cimbru, foaie de dafin, smantana, afine, mere, sare si piper.
- 1 găină
- 250 g slănină
- 40 g unt
- 3 cepe
- 1 linguriţă cimbru
- 1 foaie de dafin
- 1/2 kg smântână
- 250 g afine
- 350 g mere din compot
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi găina, o spălaţi şi o înveliţi în fâşii subţiri de slănină. Într-o cratiţă cu unt topit, aşezaţi pasărea să se prăjească împreună cu cepele tăiate mărunt, cimbrul şi dafinul.
Acoperiţi cratiţa cu un capac. Din când în când turnaţi câteva linguri cu smântână. După ce carnea este bine pătrunsă, tăiaţi pasărea în bucăţi, le aşezaţi pe un platou şi turnaţi sosul fierbinte dat prin strecurătoare.
Friptura se serveşte împreună cu garnitura de afine şi compot de mere.
Pofta buna!