Friptura de porc cu bureti si sos de salvie
PrinteazaFriptura de porc cu bureti si sos de salvie din: pulpă de porc, ulei, ceapa, morcov, bureţi „gălbiori”, usturoi, sare, vin alb, zeamă de lămâie, frunze de salvie proaspete sau uscate, piper, cartofi.
Ingrediente:
- 600 g pulpă de porc
- 3 linguri ulei
- 1 ceapă mică
- 1 morcov
- 3-4 bureţi „gălbiori”
- 2-3 căţei de usturoi
- sare
Pentru sosul mariant:
- 1 pahar de vin alb
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 2-3 frunze de salvie proaspete sau uscate
- sare
- piper
Pentru granitura:
- 4 cartofi potriviţi
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Se amestecă vinul, zeama de lămâie, frunzele de salvie tăiate bucăţi mari, sare şi piper. Se pune carnea porţionată şi se lasă la macerat câteva ore.
Se taie ceapa rondele, morcovul bucăţi mici, usturoiul se toacă mărunt, se rumenesc uşor în ulei, apoi se scot deoparte. In grăsimea rămasă, se pune carnea scursă de sosul in care s-a macerat şi se prăjeşte 3-4 minute.
Se adaugă ciupercile tăiate bucăţi şi se mai lasă 5-6 minute, la foc iute. Se adaugă legumele, se pune sare şi piper, după gust, şi se mai lasă câteva minute.
Separat, se curăţă cartofii de coajă, se taie felii, se condimentează cu sare, piper, se stropesc cu ulei, se aşază într-o tavă tapetată cu pergament şi se pun la cuptor pentru circa 20 de minute. Se servesc împreună cu friptură.
Friptura de porc cu bureti si sos de salvie
Pofta buna!
Buna friptura asta