Red Stripe: Berea Lager Jamaicană Care A Cucerit Lumea – Tot Ce Trebuie Să Știi: Red Stripe este una dintre cele mai cunoscute beri lager din lume, însă puțini știu cât de profundă este legătura sa cu spiritul și cultura Jamaicăi. Povestea sa începe în anul 1928, când Eugene Desnoes și Thomas Hargreaves Geddes au […]
Friptura de porc cu gust dulce-acrisor
PrinteazaFriptura de porc cu gust dulce-acrisor din: carne slabă de porc (se poate folosi şi cea de vită), morcovi, ceapă, ananas (la conserva sau crud), ardei graşi, oţet, sare, piper, făină, ulei pentru prăjit.
Ingrediente:
- 1 kg carne slabă de porc (se poate folosi şi cea de vită)
- 0,5 kg morcovi
- 0,5 kg ceapă
- feliile de ananas, fără zeamă, dintr-o cutie medie – eventual ananas crud
- 3 ardei graşi diferit coloraţi
- oţet
- sare şi piper după gust
- puţină făină
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Friptura de porc cu gust dulce-acrisor: taie carnea în cuburi mici şi se prăjeşte în uleiul bine încins înainte.
Separat se prăjesc la un loc: ceapa tăiată mărunt, morcovii raşi, ardeii graşi tăiaţi felii extrem de subţiri şi ananasul tăiat felii.
amestecă cu carnea şi se adaugă oţetul, sarea, piperul şi puţină făină dizolvată în apă.
lasă pe foc moale până ce carnea se înmoaie (după preferinţă, dacă se doreşte puţin mai uscată, chiar uşor crocantă, se mai poate lăia un timp la cuptor).
serveşte cu garnitură de orez fiert în abur.
Pofta buna!
Homar cu Salată de Ardei Gras și Roșii
Homar cu Salată de Ardei Gras și Roșii: o combinație rafinată și colorată, ideală pentru o cină specială sau un prânz de vară. Delicatețea homarului se îmbină perfect cu prospețimea și textura crocantă a salatei de ardei și roșii, oferind o masă plină de arome și texturi diverse. Timp de preparare Pregătire: 20 minute Gătire: […]