Friptura de porc cu unt aromat
PrinteazaFriptura de porc cu unt aromat din: unt, mustar, piper, ceapa verde, muschi file de porc, mar, mrocov, telina, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente:
untul aromat:
- 120 g unt moale
- 1 lingura mustar
- 1 lingurita piper macinat
- 1 lingura rondele de ceapa verde
friptura si garnitura:
- 700 g muschi file de porc
- 1 mar
- 1 morcov
- 2 fire telina verde
- 2 cepe verzi
- 1 lingura suc de lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un castron se amestecă untul cu muştar, piper şi ceapă verde tocată. Se înfăşoară untul în folie şi se rulează; se dă la frigider.
spală carnea, se şterge şi se bate uşor, se sărează şi se piperează. Se ung fripturile cu ulei.
prăjesc într-o tigaie, cca 5 min. pe ambele feţe. Se aşază carnea pe farfurii preîncălzite şi se lasă să se odihnească cca 3 min.
spală mărul, se taie jumătăţi şi se curăţă de cotor. Se taie mărunt morcovul, ţelina şi ceapa, se aşază într-un castron şi se amestecă împreună cu sucul de lămâie şi uleiul. Se sărează şi se piperează.
Fripturile se servesc cu câte o felie de unt, salată şi eventual ştiuleţi de porumb preparaţi pe grătar.
Friptura de porc cu unt aromat
Pofta buna!
Foarte buna friptura de porc