castane, ciocolata neagra, lapte, sare, extract de vanilie, zahar, unt nesarat. Ingrediente: 500g castane 200g ciocolată neagră (cu un conținut de cacao de cel puțin 70%) 1 pahar de lapte 1 vârf de cuțit de sare 1 linguriță extract de vanilie 3 lingurițe zahăr (sau alt […]
Friptura de vita cu taietei
PrinteazaFriptura de vita cu taietei din: carne de vita, broccoli, taietei, usturoi, ulei, sos de soia.
Ingrediente:
- 1 broccoli
- 500 g carne de vită, tâiată fâşii
- 4 ciuperci mari
- 250 g tăieţei
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi, tocat
- 3 linguri sos de soia
- 4 linguri sos hoisin
- zeama de la lămâie
Mod de preparare:
Friptura de vita cu taietei: Fierbe tăieţeii şi broccoli în apă cu sare. Scurge de lichid, dar păstrează 2-3 linguri, şi lasă deoparte.
Incinge 1/2 lingură ulei de măsline într-un wok. Prăjeşte carnea la temperatură maximă, amestecând continuu 3-4 minute, pănă când se rumeneşte. Pune carnea deoparte.
Adaugă uleiul rămas şi prăjeşte ciupercile 2-3 minute. Pune usturoiul, sosul de soia, hoisin şi zeama de lămâie.
Lasă să dea câteva clocote 1 minut şi apoi adaugă carnea, tăieţeii şi broccoli.
Pofta buna!
Făina integrala de grâu: beneficii, nutriție și sănătate în fiecare bob
Făina integrală de grâu este un ingredient alimentar sănătos și versatil, obținută prin măcinarea întregului bob de grâu, inclusiv coaja exterioară, germenele și miezul interior. Aceasta se diferențiază de făina albă, care este obținută prin măcinarea miezului interior al bobului de grâu și eliminarea […]