Ficat de vita la gratar din: ficat de vita, unt, maghiran, busuioc, oregano, sare. Ingrediente: 1 kg ficat vită 100 g unt maghiran busuioc oregano sare Mod de preparare: Tai ficatul în felii groase de 1,5-2 cm și îl presari cu condimente după gust. Topești untul într-o tigaie, iar când se răcește, îl folosești pentru […]
Friptura de vita cu usturoi la gratar
PrinteazaFriptura de vita cu usturoi la gratar din: carne de vita, vin, usturoi, ceapa, ardei iute, ulei de masline, miere, zeama de lamaie, sare, piper, busuioc, nucsoara, patrunjel.
- 700 g carne de vita
- 100 ml vin rosu
- 6 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1/2 ardei iute
- 2 linguri cu ulei de masline
- 1 lingura cu miere
- 1 lingura cu zeama de lamaie
- sare
- piper boabe
- busuioc
- nucsoara
- patrunjel
Mod de preparare:
Intr-un castron, amesteca uleiul de măsline cu zeama de lămâie, usturoiul zdrobit, ceapa tocată, mierea, pătrunjelul, busuiocul şi ardeiul iute tăiat mărunt. Adaugă condimentele şi toarnă vinul roşu.
In marinata astfel obţinută, pune carnea de vită tăiată Tn felii grosuţe şi acoperă cu folie.
Pentru reuşita fripturii de vită, e Pine s-o laşi să se marineze la rece 3-4 ore, Scurge carnea şi rumeneşte-o pe grătarul încins.
Cât timp se frige pe grătar, ai grijă să n-o înţepi cu furculiţa, ca să nu se scurgă tot sucul.
Intoarce-o uşor, cu cleştele!
Friptura de vita cu usturoi la gratar
Pofta buna!
poate iti place si:
Antricot de vita la gratar cu rozmarin
Antricot de vita la gratar cu rozmarin din: antricot de vita, lamaie, ulei de masline, rozmarin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 1 felie groasa (5-6 cm) antricot de vita cu os 1 lamaie 50 ml ulei de masline 2-3 fire de rozmarin 2-3 fire de cimbru verde sare piper Mod de preparare: Inainte de a […]
Pofta buna!
Vreau si eu din friptura asta de vita 😛