Frittata cu branza cheddar

Printeaza

Frittata cu branza cheddar din: kaizer sau sunca, oua, lapte, branza cheddar.

Ingrediente:

  • 8 feliuţe de kaizer afumat sau aproximativ 175 g de şuncă, tocată în bucăţi
  • 8 ouă
  • 200 ml de lapte
  • 50 g de brânză cleddar tare, rasă, plus extra pentru presărat

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4. Dacă se foloseşte şuncă, se pune într-o tigaie mare şi se prăjeşte pe foc mediul.

Se amestecă din când în când până se rumeneşte şi se face crocantă.

Se căptuşeşte o tavă, cam de 20x28cm, cu hârtie de copt se îndeasă la colţuri

. Se amestecă ouăle şi laptele într-o cană mare sau într-un bol, apoi se adaugă kaizerul sau şunca, plus grăsimea din tigaie, brânza, sare şi piper.

Se toarnă în tavă, se presară nişte brânză rasă, după preferinţe, şi se coace 30-35 de minute până se rumeneşte şi se întăreşte.

Se serveste cu pâine, roşii cherry şi câteva frunze de salată.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.