Frittata cu branza cheddar
PrinteazaFrittata cu branza cheddar din: kaizer sau sunca, oua, lapte, branza cheddar.
Ingrediente:
- 8 feliuţe de kaizer afumat sau aproximativ 175 g de şuncă, tocată în bucăţi
- 8 ouă
- 200 ml de lapte
- 50 g de brânză cleddar tare, rasă, plus extra pentru presărat
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 4. Dacă se foloseşte şuncă, se pune într-o tigaie mare şi se prăjeşte pe foc mediul.
Se amestecă din când în când până se rumeneşte şi se face crocantă.
Se căptuşeşte o tavă, cam de 20x28cm, cu hârtie de copt se îndeasă la colţuri
. Se amestecă ouăle şi laptele într-o cană mare sau într-un bol, apoi se adaugă kaizerul sau şunca, plus grăsimea din tigaie, brânza, sare şi piper.
Se toarnă în tavă, se presară nişte brânză rasă, după preferinţe, şi se coace 30-35 de minute până se rumeneşte şi se întăreşte.
Se serveste cu pâine, roşii cherry şi câteva frunze de salată.
Pofta buna!