Fructe de mare cu paste
PrinteazaFructe de mare cu paste din: ulei, fructe de mare, rosii, usturoi, gogosar, vin, gogosar, sare, busuioc, piper, paste, patrunjel.
- 4 linguri ulei măsline
- 400 g fructe de mare (congelate)
- 10 roşii cherry
- 3 căţei usturoi
- 1/2 gogoşar
- 1/2 pahar vin alb
- 1 linguriţă busuioc uscat
- sare
- piper
- 200 g paste (tagliatelle)
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se curăţă gogoşarul de seminţe şi cotor şi se taie feliuţe. Usturoiul curăţat se feliază. Se spală roşiile, într-o tigaie, se pune uleiul de măsline şi se călesc uşor feliile de gogoşar, roşiile şi usturoiul feliat.
Când legumele încep să se înmoaie, se adaugă fructele de mare, vinul alb, sare, piper şi busuiocul uscat.
Se lasă să fiarbă câteva minute, atât cât să scadă vinul şi să se evapore.
Intre timp, se pune o oală cu apă şi puţină sare la fiert. Când apa clocoteşte se adaugă pastele şi se lasă să fiarbă conform indicaţiilor de pe ambalaj.
După ce au fiert se scurg bine de apă şi se adaugă în tigaie peste fructele de mare. Se amestecă uşor şi se lasă 2-3 minute să fiarbă împreună, apoi se opreşte focul.
Se presară pătrunjelul tocat mărunt.
Pofta buna!