Lasagna cu fructe de mare si masline

Lasagna cu fructe de mare si masline 

Lasagna cu fructe de mare si masline din: ceapa rosie, usturoi, grau, masline, rosii, midii, scoici, sepie, foi de lasagna, sare de mare, piper, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 1 ceapa rosie, tocata marunt 2 catei de usturoi, tocat marunt 55 g grau 2 maini de masline negre, cu samburi 2 conserve a cate 400 g […]

Midii in sos picant cu ardei

Midii in sos picant cu ardei

Midii in sos picant cu ardei din: midii, usturoi, ardei iute, piper negru, sos de stridii, sos de peste, zahar, frunze de limeta, busuioc, ulei. Ingrediente: 1 kg de midii, curatate 3 catei de usturoi, tocat 5 ardei iuti, tocat 2 linguri de piper negru, zdrobit 2 linguri de sos de stridii 1,5 linguri de sos […]

Langustine cu suc de lamaie

Langustine cu suc de lamaie

Langustine cu suc de lamaie din: langustine, suc de lamaie, unt, usturoi, piper, ciuperci, orez. Ingrediente: 10 langustine suc de lamaie piper unt ciuperci orez   Mod de preparare: Scobiţi cozile de creveţi proaspăt fierte. Scoateţi carnea din carapace, asezonaţi fiecare bucată cu piper şi suc de lămâie, ungeţi-o cu unt proaspăt topit, cu ajutorul […]

Fructe de mare la gratar

Fructe de mare la gratar

Fructe de mare la gratar din: ulei de masline, suc de lamaie, sare, usturoi, fructe de mare, oregano, piper. Ingrediente: 60 ml ulei de masline 1 1/2 suc de lamaie 1/2 lingurita sare 1 catel de usturoi 450 g fructe de mare 2 fire oregano piper negru macinat   Mod de preparare: Intr-un castron se […]

Peste si fructe de mare cu sos de smantana

Peste si fructe de mare cu sos de smantana

Peste si fructe de mare cu sos de smantana din: ceapa, file de peste, calamari, creveti, smantana, usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 fileuri de peste 3-4 calamari 1 kg de creveti si scoici smantana 2 catei de usturoi patrunjel sare si piper   Mod de preparare: Spalati si puneti in apa rece […]

Midii in sos picant

Midii in sos picant

Midii in sos picant din: midii, usturoi, ardei iute, piper negru, sos de stridii, sos de peste, zahar, frunze de limeta, busuioc, ulei, orez. Ingrediente: 1 kg de midii, curatate 3 catei de usturoi, tocat 5 ardei iuti, tocat 2 linguri de piper negru, zdrobit 2 linguri de sos de stridii 1,5 linguri de sos de […]

Cocktail de fructe de mare cu sos

Cocktail de fructe de mare cu sos

Cocktail de fructe de mare cu sos din: crab, smantana, marar, piper, lamaie, fenicul, faina, ou, pesmet, ulei, crevete, ardei iute, coriandru, galbenus, mustar, pasta de rosii deshidratate, vanilie, sos tabasco, salata. Ingrediente: Pentru crab: 1×170 conserve de crab, stoarse bine de lichid 4 linguri smantana cateva fire de marar proaspat, tocat un praf piper […]

Fructe de mare cu sos picant

Fructe de mare cu sos picant din: creveti, midii, usturoi, coriandru, lamaie, sos.   Ingrediente: 8 creveti uriasi, prefierti 6 midii fierte 6 bucati cleşti de conservă 4 linguri sos picant 4 linguri sos de usturoi cu boia dulce 1 câtel de usturoi, zdrobit 2 linguri coriandru, tocat 1 linguriţă sos de chilii dulce zeama […]

Fructe de mare cu sos de rosii

Fructe de mare cu sos de rosii

Fructe de mare cu sos de rosii din: fructe de mare, sare, piper negru, zeamă de lămâie,  sos Worcester, ceapa, morcov, telina, ardei, ulei, usturoi, coaja răzuită de lămâie, roşii, bulion, seminţe de pin, oţet, zahar.   Ingrediente: 300 g fructe de mare gata fierte (sepie, scoici fara cochilie, fileu de peşte) sare, piper negru zeamă de lămâie sos Worcester 1 /2 ceapa […]

Fructe de mare cu ghimbir

Fructe de mare cu ghimbir

Fructe de mare cu ghimbir din: sos de peste, ghimbir, coriandru, dovlecel, praz, morcov, limeta, ciuperci, creveti, raci, carne alba de peste. Ingrediente: 6 linguri de sos de peşte 2 bucăţi mari de ghimbir 1 legătura de coriandru 1 dovlecel 1 praz mare 1 morcov 1 limetă 100 g ciuperci 200 g creveţi 12 creveţi […]

Midii cu fulgi de ovaz

Midii cu fulgi de ovaz

Midii cu fulgi de ovaz din: midii, vin, oua, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg midii 300 ml vin alb 2 căţei usturoi 2 ouă 200 g fulgi de ovăz ulei pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Midiile se curăţă şi se spală foarte bine, se aruncă cele care sunt deja deschise. […]

Midii cu rosii uscate

Midii cu rosii uscate

Midii cu rosii uscate din: midii, rosii uscate, ierburi de provence, sare, piper, lamaie, ulei. Ingrediente: 200 g midii 100 g rosii uscate conservate in ulei 1 lingura amestec de ierburi de Provence sare piper 1 lamaie 200 ml ulei   Mod de preparare: Se curăţă midiile, se freacă cu peria şi se îndepărtează toate […]

Bruschete cu fructe de mare

Bruschete cu avocado si fructe de mare

Bruschete cu avocado si fructe de mare din: avocado, suc de lamaie, sare de mare, paine, homar, ardei iute, arpagic, ulei de masline. Ingrediente:  2 avocado 2 lingurite suc proaspat de lamaie sare de mare 4-6 felii de pâine 120 gr homar, maruntit 1 ardei iute, felii subțiri 2 lingurite arpagic tocat ulei de măsline […]

Paella cu scoici si sofran

Paella cu midii si creveti

Paella cu midii si creveti din: pulpa de pui, orez, ulei, midii, creveti, mazare, ceapa, sofran, vin, boia, ardei, usturoi. Ingrediente: 1 pulpă de pui dezosată 150 g orez 30 ml ulei 10 midii 10 creveţi 2 linguri mazăre 1 ceapă 1 roşie 2-3 fire de şofran 50 ml vin alb sec 1/2 linguriţă boia dulce […]

Fructe de mare in clatite

Fructe de mare in clatite

Fructe de mare in clatite din: creveti, calamar, lamaie, unt, sare, piper, clatite. Ingrediente: 200 g creveţi 200 g inele de calamar sucul unei lămâi 8 clătite 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Creveţii şi inelele de calamar se pun într-un vas şi se toarnă peste ele sucul de lămâie. Se amestecă […]

Clatite cu fructe de mare si verdeata

Clatite cu fructe de mare si verdeata

Clatite cu fructe de mare si verdeata din: creveti, faina de orez, ceapa verde, germeni de fasole, praf de turmeric, salata verde, ceapa, apa, oua, castraveti, menta, busuioc, coriandru, ulei, sare, piper, limeta, zahar, sos de peste, usturoi, ardei iute. Ingrediente:   300 g creveţi 500 g făină de orez 50 g ceapă verde 100 […]

Fructe de mare in sos de rosii

Fructe de mare in sos de rosii

Fructe de mare in sos de rosii din: fructe de mare, sare, piper negru, zeamă de lămâie,  sos Worcester, ceapa, morcov, telina, ardei rosu si verde, ulei de masline, usturoi, coaja răzuită de lămâie, roşii fără pieliţă, bulion de legume, seminţe de pin coconar, oţet, zahar. Ingrediente: 300 g fructe de mare gata fierte (sepie, scoici fara cochilie, fileu de peşte) sare, piper […]

Midii cu arpagic

Midii cu arpagic

Midii cu arpagic din: usturoi, arpagic, sare, piper negru, chorizo, unt, vin alb, naut, spanac, midii si patrunjel. Ingrediente: 3 catei de usturoi 1 arpagic mare 1/2 lingurita de sare 1 lingurita de piper negru chorizo 3/4 pachet unt 3/4 ceasca vin alb sec năut 3 cesti spanac proaspăt midii 2 linguri arpagic proaspat 2 […]

Fructe de mare cu sos de rosii

Platou de fructe de mare

Platou de fructe de mare din: creveti, midii, crab, sos, usturoi, coriandru, lamaie. Ingrediente: 8 creveti uriasi, prefierţi şi curăţaţi de cochilii 6 bucati midii fierte 6 bucati cleşti de crab 4 linguri sos picant 4 linguri sos de usturoi cu boia dulce 1/2 câtel de usturoi, zdrobit 2 linguri coriandru, tocat 1 linguriţă sos […]

Fructe de mare cu usturoi

Fructe de mare cu usturoi din: creveti, midii, crab, sos, usturoi, coriandru, lamaie. Ingrediente: 10 creveti uriasi, prefierţi şi curăţaţi de cochilii 6 bucati midii fierte 6 bucati cleşti de crab 4 linguri sos picant 4 linguri sos de usturoi cu boia dulce 1/2 câtel de usturoi, zdrobit 2 linguri coriandru, tocat 1 linguriţă sos […]

Paella cu scoici si sofran

Paella cu scoici si creveti

Paella cu scoici si creveti din: pulpa de pui, orez, ulei, midii, creveti, mazare, ceapa, sofran, vin, boia, ardei, usturoi. Ingrediente: 1 pulpă de pui dezosată 150 g orez 30 ml ulei 8 midii 10-12 creveţi 2 linguri mazăre congelată 1 ceapă 1 roşie 2-3 fire de şofran 50 ml vin alb sec 1/2 linguriţă […]

Midii in vin alb

Midii in vin alb din: midii, usturoi, vin, ulei, patrunjel, piper. Ingrediente: un kg midii 3 căţei usturoi 350 ml vin alb sec 2 linguri ulei o legătură pătrunjel un praf piper   Mod de preparare: In ulei încins se pune usturoiul feliat să se călească. După un minut se pun midiile şi se amestecă. Se […]

Cocktail cu fructe de mare

Salata de fructe de mare cu suc de portocale

Salata de fructe de mare cu suc de portocale din: creveti, scoici, boia, suc de portocale, ulei, busuioc, sare, ananas.   Ingrediente: 2 linguri suc de portocale roşii 1 lingură suc de lămâie verde 1 linguriţă ghimbir proaspăt ras 1/2 linguriţă boia de ardei 3 linguri ulei 1 lingură ulei de măsline 2 linguri busuioc […]

Salata aromata de fructe de mare

Salata aromata de fructe de mare

Salata aromata de fructe de mare din: creveti, scoici, boia, suc de portocale, ulei, busuioc, sare. Fructele de mare sunt o sursă importantă de proteine de înaltă calitate, acizi grași omega-3, vitamine (cum ar fi vitamina A, vitamina E și vitaminele din complexul B) și minerale (cum ar fi fierul, iodul, seleniul și zincul). Acestea […]

Salata de fructe de mare cu ananas

Salata de fructe de mare cu ananas

Salata de fructe de mare cu ananas din: creveti, scoici, boia, suc de portocale, ulei, busuioc, ananas. Fructele de mare sunt o sursă importantă de proteine de înaltă calitate, acizi grași omega-3, vitamine (cum ar fi vitamina A, vitamina E și vitaminele din complexul B) și minerale (cum ar fi fierul, iodul, seleniul și zincul). Acestea […]

Medalion din piept de pasare

Medalion din fructe de mare – usor de preparat

Medalion din fructe de mare din: cocktail de fructe de mare, rosie, sparanghel, ou, spanac, unt, branza, lamaie. Ingrediente: 250 g cocktail de fructe de mare 1 roşie 50 g sparanghel 1 lingură cu parmezan 1 ou 100 g spanac 20 g unt 1 cub de brânză topită coajă de lămâie zeamă de lămâie nucşoară sare […]

Midii in stil italian

Scoici si melci de mare

Scoici si melci de mare. Foarte apreciate pe vremuri în nordul Europei, scoicile cardium nu mai sunt la fel de populare. Ele cresc pe coastele Atlanticului, dar şi în sud, spre Marea Mediterană. Melcii de mare Busycon au o cochilie în formă de spirală. Sunt carnivori, iar carnea lor este extrem de tare şi, spre […]

Sufle de cod si creveti

Sufleu de cod si creveti

Sufleu de cod si creveti din: cod, sare, piper, gelatina, unt, faina, smantana, creveti, patrunjel, ou. Ingrediente: 500g cod, proaspăt sau congelat 400 ml lapte sare şi piper negru măcinat 4 foi de gelatină (10 g) 30 g unt 3 linguri rase cu făină 5 linguri cu smântână 200 g creveţi fierţi şi curăţaţi 2 […]

Fructe de mare cu legume şi şofran

Supa de fructe de mare cu vin

Supa de fructe de mare cu vin din: midii, creveti, calamar, vin, ulei, usturoi, ceapa, ardei, rosii, peste, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 450 g midii 15 creveţi 15 inele de calamar 2 linguri ulei 250 ml vin alb sec un căţel usturoi o ceapă 1/2 ardei gras roşu 3 roşii foarte coapte sau din […]

Fructe de mare cu sos de soia

Fructe de mare cu sos de soia

Fructe de mare cu sos de soia – Fructele de mare în sos de soia sunt un preparat rafinat și plin de savoare, inspirat din bucătăria asiatică. Acest fel de mâncare combină delicatețea fructelor de mare cu gustul bogat și sărat al sosului de soia, oferind o explozie de arome și texturi care îți vor […]

Reteta zilei: Fructe de mare cu paste si sos de rosii

Fructe de mare cu paste si sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, rosii, patrunjel, scoici, midii, vin alb, spaghete, busuioc, creveti, sare, piper, lamaie.   Ingrediente:  3 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 cățel de usturoi, zdrobit 1/2 ardei iute rou, fara semințe și tocat 200g roșii tocate […]

Calcan cu stridii in sos

Reteta zilei: Calcan cu stridii in sos si legume

Calcan cu stridii in sos si legume din: stridii, unt, morcovi praz, vin alb, smantana, calcan, sare si piper.   Ingrediente:  12 stridii 115 gr unt 2 morcovi, feliati 2 fire praz, doar partea alba tocat 375 ml vin alb 105 ml smantana fileuri de calcan sare si piper   Mod de preparare: Cu ajutorul […]