Supa de fructe de mare cu legume

Supa de fructe de mare cu legume din: fructe de mare, midii, creveti, calamari, ulei de masline, rosii decojite, usturoi, ardei, ceapa, morcov.   Ingrediente: fructe de mare proaspete midii creveti decorticati calamari 1 lingura de ulei de masline 300 g de rosii decojite si tocate marunt 2-3 catei de usturoi 1 jumatate de ardei […]

Reteta zilei: Supa de fructe de mare

Supa de fructe de mare din: carnat, fenicul, ceapa, usturoi, pasta de tomate, vin alb, supa de pui, rosii, somon, midii, creveti, piper, patrunjel, lamaie, sare, ulei de masline, paine.     Ingrediente: 1 carnat maruntit 2 cesti fenicul fin tocat 1 ceasca ceapa tocata marunt 4 catei de usturoi, zdrobit 2 linguri pasta de […]

Retete internationale: Paella de marisco

Retete internationale: Paella de marisco din: ceapa, usturoi, ulei de masline, kaizer afumat, ardei gras, supa de pasare, praf de sofran, orez, mazare, fructe de mare, creveti, patrunjel.   Ingrediente: 1 ceapa 4 catei de usturoi 1 lingura ulei de masline 120 g kaizer afumat 1 ardei gras rosu 1 l supa de pasare 1 […]

Salata de fructe de mare – usor de preparat

Salata de fructe de mare din: avocado, icre, ceapa verde, creveti, grepfrut, oua, maioneza, ulei de masline, sare si zeama de lamaie.   Ingrediente: 2 avocado 50 g icre 2 fire de ceapa verde 1 pachet cu creveti 1 bucata de grepfrut 2 oua 1 lingura cu maioneza 2 linguri cu ulei de masline 1 […]

Ruladă de pui cu fructe de mare

Ruladă de pui cu fructe de mare din: piept de pui, jambon, ceapa, unt, morcovi, spanac, praz, patrunjel, sfecla rosie si cocktail de fructe de mare. Ingrediente: 4 bucati piept de pui 8 felii de jambon crud uscat 2 cepe mari 150 g unt 2 morcovi mari 200 g spanac congelat (sau proaspat, oparit) 2 […]

Omletă cu fructe de mare

Omletă cu fructe de mare

Omletă cu fructe de mare din: cocktail de fructe de mare, oua, sare, piper, boia iute si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 400 g cocktail de fructe de mare congelate (caracatica, crevete, scoici) 4 oua sare piper boia iute 4 linguri ulei de masline extravirgin   Mod de preparare: Se decongelează cocktailul de fructe de […]

Tocană cu fructe de mare

Tocana cu fructe de mare din: ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, vin alb, supa de pui, amidon, fructe de mare, marar, smantana si usturoi.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa tocata fin 2 tulpini de telina Apio, tocate 1 catel de usturoi, zdrobit 175 ml de vin alb 300 ml supa […]

Arroz a la tumbada (Orez cu fructe de mare)

Arroz a la tumbada (Orez cu fructe de mare): Gastronomia de pe coastele Golfului Mexic, unde îşi are originea această mâncare, este evident influenţată de vecinătatea mării. Cel mai vechi şi mai mare oraş din Mexic, Veracruz, este renumit pentru mâncărurile pe bază de fructe de mare. Arroz a la tumpada seamănă cu paella sau […]

Mancare cu fructe de mare

Reteta zilei: Mancare cu fructe de mare

Mancare cu fructe de mare din: calamari, midii, creveti, ceapa, morcovi, ardei iute, sos de rosii, vin alb, ulei de masline, sare si piper.     Ingrediente: calamari midii creveţi ceapă morcovi ardei iuti Sos de roşii Vin alb ulei de masline Sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Se taie legumele si […]

Midii marinate

Retete internationale: Midii marinate

O reteta de midii marinate din: midii, ceapa, ceapa rosie, frunze de dafin, cimbru, patrunjel, vin alb si piper. Midiile de cultura se găsesc acum aproape tot timpul anului, ceea ce înseamnă că ne putem bucura oricând de acest preparat deosebit, care merge la fel de bine şi în zilele călduroase, şi în cele reci. […]

Fructe de mare cu broccoli

O reteta de fructe de mare cu broccoli din: scoici, creveti, midii, file de tilapia, broccoli, fasole verde, supa de peste, pasta e crab, ulei, sos de peste, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 scoici, curăţate 200 g creveţi curăţaţi 500 g midii, curăţate 6 bucăţi file de tilapia 1 broccoli mare 1 /2 […]

Fructe de mare cu ghimbir

Medalion din fructe de mare

O reteta de medalion din fructe de mare din: cocktail de fructe de mare, rosie, sparanghel, parmezan, ou, spanac, unt, branza topita, coaja de lamaie, zeama de lamaie, nucsoara si sare. Ingrediente: 250 g cocktail de fructe de mare 1 rosie 50 g sparanghel 1 lingura cu parmezan 1 ou 100 g spanac 20 g […]

Cocktail cu fructe de mare

Cocktail cu fructe de mare din: crab, smantana, marar, piper, zeama de lamaie, seminte fenicul, faina, ou, pesmet, ulei, crevete, ardei iute, coriandru, ulei de masline, galbenus, mustar de dijon, ulei, pasta de rosii deshidratate, batond e vanilie, sos tabasco, bulb fenicul, frunze de salata si lamaie. Ingrediente: pentru crab: 1×170 conserve de crab, stoarse […]

Fructe de mare cu sos de rosii

Fructe de mare cu broccoli

O reteta delicioasa de fructe de mare cu broccoli din: scoici, creveti, midii, file de tilapia, broccoli, fasole verde, supa de peste, pasta de crab, ulei, sos de peste, sare si piper. Ingrediente: 4 scoici, curatate 200 g creveti curatati 500 g midii, curatate 6 bucati file de tilapia 1 broccoli mare 1/2 legatura maghiran […]

Corabioare cu fructe de mare

Corabioare cu fructe de mare din: avocado, icre rosii, ceapa verde, amestec de fructe congelate, lamaie, grepfrut rosu, oua, maioneza, ulei de masline si sare. Ingrediente: 2 avocado 50 g icre rosii 2-3 fire de ceapa verde 1 pachet amestec fructe de mare congelate 1/2 lamaie 1 grepfrut rosu 2 oua fierte 1 lingura cu […]

Fructe de mare cu legume

Fructe de mare cu legume

O reteta delicioasa de fructe de mare cu legume din: morcov, ardei capia, praz, fructe de mare, vin alb demisec si usturoi. Ingrediente: un morcov un ardei capia un fir de praz un pachet fructe de mare conge­late doi căţei de usturoi 100 ml vin alb demisec ulei de măsline sare 200 g orez piper […]

Languste

O reteta delicioasa de languste din: cozi de langusta, hasme, usturoi, fenicul, rosii, pasta de tomate, sherry, concentrat cu aroma de peste, smantana, ulei de masline, unt, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 6 cozi de langustă, congelate 2 haşme 1 căţel de usturoi 1 bulb de fenicul 3 roşii 1 lin­gură pastă de tomate 200 […]

Langustine prăjite cu sos dulce-acrişor

Langustine prăjite cu sos dulce-acrişor

O reteta de langustine prajite cu sos dulce acrisor din: langustine, faina alba, faina din grau integral, apa minerala, ulei de floarea soarelui, vermut alb, zahar, otet si portocala. Ingrediente: 30 langustine 150 g faină albă 1 lingură faină de grâu integral 1 pahar apă minerală ulei de floarea-soarelui pentru prăjit pentru sos: 1  pahar […]

Sepie umplută cu garnitură de cartofi

Sepie picantă cu roşii

O reteta de sepie picanta cu rosii din: sepie, mazare, pulpa de rosii, vin alb, ulei de masline extravirgin, patrunjel, usturoi, ceapa, ardei iute, sare si paine toast. Ingrediente: 1,2 kg sepie mare 1 kg bob proaspăt (sau mazăre) 400 g pulpă de roşii 1 pahar vin alb 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 […]

Friptura de strut cu sos de soia

Calamari şi creveţi cu portocale şi ghimbir

O reteta de calamari si creveti cu portocale si ghimbir din: calamari, cozi de creveti, foaie de dafin, telina, ceapa, chimion, portocale, ghimbir, ulei de masline extravirgin, portocala, civeta, sare si piper. Ingrediente: 320 g calamari 130 g cozi de creveţi 1 foaie de dafin 30 g ţelină 20 g ceapă 1/2 linguriţă chimion pentru […]

Spirale cu fructe de mare şi rucola

O reteta de spirale cu fructe de mare si rucola din: paste spirala, fructe de mare, usturoi, uleid e masline extravirgin, vin alb, concentrat de legume, rosii cherry, rucola, patrunjel si ardei iute. Ingrediente: 350 g spirale pentru asezonare: 500 g fructe de mare 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 […]

Sote picant din fructe de mare

Sote picant din fructe de mare din: cardium, midii, scoici de balta, rosii cherry, usturoi, ulei de masline extravirgin, vin alb, paine de casa, ardei iute, patrunjel si sare.   Ingrediente: 250 g cardium 200 g midii 250 g scoici de baltă 5 roşii cherry 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline extravirgin […]

Fructe de mare cu legume şi şofran

Fructe de mare cu legume şi şofran

O reteta de fructe de mare cu legume si sofran din: ulei de masline, morcovi, tije de telina, ceapa, usturoi, cartofi noi, bulion de legume sau de peste, sofran, peste, fasole verde, vin alb sec, amidon, creveti, sare, piper si verdeata proaspata. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 150 g morcovi, tăiaţi rondele subţiri 1 […]

Fructe de mare in clătite cu chives

Fructe de mare in clătite cu chives din: faina alba, albus, lapte, chiver, sare, piper, ulei, ceapa, bulion de peste, peste calugar, scoici, faina de porumb, creveti, mustar cu boabe, nucsoara si fire de chives. Ingrediente: 125 g faină albă 1 albuş 300 ml lapte degresat 2 linguri chives, tocate sare şi piper negru 1 […]

Salata de fructe de mare si paste

Salata de fructe de mare si paste

Salata de fructe de mare si paste din: midii proaspete, vin alb, suc de lamaie, sare, piper negru, paste, creveti, usturoi, patrunjel si ceapa verde. Ingrediente: 500 g midii proaspete 75 ml vin alb sucul de la 1 -2 lămâi sare şi piper negru 250 g paste, cum ar fi fusilli (spirale) sau farfalle (fundiţe) […]

Supa de fructe de mare cu seminte de susan

Supa de fructe de mare cu seminte de susan

Supa de fructe de mare cu seminte de susan din: fructe de mare, ulei, orez, susan, capul si coada de la un peste, cartofi, porumb, piper, sare, zahar si otet.   Ingrediente: un pachet de fructe de mare asortate (400g), trebuie sa cuprinda creveti decorticati, scoici, caracatita si calmar 2-3 linguri de ulei 50 g […]

Supa de fructe de mare cu usturoi

Supa de fructe de mare cu usturoi

Supa de fructe de mare din: stridii, ceapa, usturoi, ardei iute verde, coriandru, creveti, branza, lapte degresat, vin alb sec, fiertura de peste, morcovi, seminte de cumin, ghimbir, piper boabe si frunze de coriandru. O supă uşor condimentată, preparată în stii indian, este cel mai bun început pentru o masă. Ingrediente: 8 stridii proaspete, opţional […]

Cum_se_prepara_Spaghetti_cu_fructe_de_mare

Cum se prepara Spaghetti cu fructe de mare

Cum se prepara Spaghetti cu fructe de mare –  un fel de mâncare popular în bucătăria mediteraneană, apreciat pentru combinarea aromelor marine cu pasta clasică italiană. Iată cum poți prepara această delicatesă: Ingrediente: Spaghetti Fructe de mare (scoici, creveți, calamari, midii) Ulei de măsline Usturoi Vin alb Roșii cherry sau pasate Pătrunjel proaspăt Sare și […]

Sepie cu mazare

Sepie cu mazare din: sepie, usturoi, vin alb, rosii, mazare, patrunjel, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 400 gr sepie 1 căţel de usturoi 1 pahar de vin alb de masă 1 cutie de roşii curăţate de coajă 1 cutie de mazăre pătrunjel sare piper 2 linguri de untdelemn   Mod de preparare: Sepie cu mazare: […]

Sepie umplută cu garnitură de cartofi

Sepie umpluta

O reteta simpla si delicioasa de sepie umpluta din: sepie, orez, ceapa, usturoi, oua, ulei de masline, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg sepie 150 gr orez 1 ceapă 3 căţei de usturoi 2 ouă 100 ml ulei de măsline 100 ml vin alb pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţăm […]

Pui cu fructe de mare

Pui cu fructe de mare din: piept de pui, fructe de mare, ceapa rosie, ardei gras, soia, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 150 g piept de pui 80 g fructe de mare 30 g ceapă roşie 30 g ardei gras 20 ml soia 40 ml vin alb sare şi piper după gust   Mod […]

Midii umplute

Midii umplute – Cozze ripiene

Midii umplute – Cozze ripiene din: scoici, pesmet, usturoi, ulei, rosii, ulei, sare, piper, oregano. Ingrediente: un kg scoici (midii) 150 g pesmet 4 căţei de usturoi o anşoa în ulei 4 roşii coapte ulei extravirgin de măsline sare piper oregano   Mod de preparare: Midii umplute – Cozze ripiene: Spală foarte bine midiile, apoi […]