Fulgi de ovaz cu fructe, alune si miere
PrinteazaFulgi de ovaz cu fructe, alune si miere din: fulgi de ovăz prăjiţi fără adaos de grăsime, prune uscate, merişoare tăiate, alune prăjite, scorţişoară, mere, miere fluidă, ulei, hârtie de copt.
- 1 ceaşcă fulgi de ovăz prăjiţi fără adaos de grăsime
- 4 linguri prune uscate tăiate bucăţi
- 3 linguri merişoare tăiate bucăţi
- 80 g alune prăjite şi tocate
- 1 praf scorţişoară măcinată
- 4 linguri mere pasate
- 3 linguri miere fluidă
- ulei pentru uns hârtia de copt
Mod de preparare:
Se amestecă fulgii de ovăz cu fructele tăiate mărunt şi alupele tocate. Se înglobează scorţişoara, piureul de mere şi mierea.
Se tapetează cu hârtie de copt o formă de sufleu; se unge cu ulei, cu pensula. Se aşază în formă amestecul de fulgi de ovăz şi se presează uşor.
Fâşiile trebuie să aibă în final o înălţime de 1 cm. Se coc 15 min. îrt cuptorul încins la 170 °C. După ce se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcorească şi se acoperă cu hârtie de copt.
Se aşază deasupra un obiect greu, ca să apese. Se lasă să se răceaŞcă complet în formă şi se dă apoi la frigider, ca să se întărească. Se taie fâşii.
Fulgi de ovaz cu fructe, alune si miere
Pofta buna!