Fursecuri aromate
PrinteazaO reteta de fursecuri aromate din: faina, praf de copt, amestec de condimente, unt, zahar, lapte si cuburi de zahar alb.
- 200 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 1/2 amestec de condimente pentru prajituri (sau pentru strudel cu mere)
- 100 g unt
- 85 g zahar muscovado
- 1 ou, batut
- 2 linguri de lapte
- zahar sau cuburi de zahar alb, zdrobite usor, pentru presarat
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Se amestecă făina, praful de copt şi o linguriţă din condimentele pentru prăjituri.
Se adaugă untul tăiat cubuleţe. Se frământă aluatul cu mâna sau se foloseşte un robot de bucătărie, până se obţine un aluat sfărâmicios.
Se încorporează zahărul muscovado şi fructele, apoi oul şi laptele. Se frământă până se obţine un aluat ferm. Se pun cu lingura zece sfere pe tava de copt, lăsându-le spaţiu pentru a se extinde.
Se amestecă zahărul şi condimentele rămase, apoi se presară peste fursecuri. Se dau la cuptor 20-25 de minute, până se rumenesc.
Fursecuri aromate
Pofta buna!