Fursecuri cu crema de cacao
PrinteazaFursecuri cu crema de cacao din: faina, unt, zahar, miez de nuca, ou, bicarbonat, cacao, rom.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 200 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 150 g miez de nucă
- 1 ou
- 1 vârf de cuţit bicarbonat
- 1/2 linguriţă zeamă de lămâie
- 1 plic zahăr vanilinat
- coajă de la 1 lămâie
Pentru cremă:
- 150 g unt
- 200 g zahăr pudră
- 50 g cacao
- 1 linguriţă rom
Mod de preparare:
Mixezi untul moale, la temperatura camerei, împreună cu zahărul pudră, coaja de lămâie rasă, zahărul vanilinat şi oul. în crema obţinută, încorporezi făina cernută, nuca măcinată şi bicarbonatul stins cu zeama de lămâie.
Frămânţi aluatul şi îl păstrezi la rece 1-2 ore.
Pe planşeta presărată cu făină, întinzi o foaie groasă de 1/2 cm, din care decupezi mici discuri, cu gura unui pahar trecut prin făină. Le aşezi într-o tavă neunsă şi le coci la foc mediu, timp de 20 de minute.
Pentru cremă, mixezi untul moale cu zahărul, cacaua şi romul.
Ungi jumătate dintre fursecuri cu cremă, le lipeşti cu fursecurile rămase şi le laşi să se înmoaie până a doua zi. Le poţi decora cu ciocolată topită la bain-marie sau cu şerbet încălzit.
Fursecuri cu crema de cacao
Pofta buna!