Fursecuri glazurate cu ciocolata si capsuni
PrinteazaFursecuri glazurate cu ciocolata si capsuni din: margarina, zahar, miere, oua, scortisoara, faina, amidon, cacao, sare, zahar vanilat, nuca, capsuni, ciocolata de menaj.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 250 g margarină
- 100 g zahăr brun
- 2 linguri cu miere lichidă
- 1 ou
- 2 gălbenuşuri
- 1/2 linguriţă de scortisoară
- 250 g făină
- 150 g amidon de porumb
- 1 lingură de cacao
- un praf de sare
Pentru bezea:
- 2 albusuri
- un praf de sare
- 50 g zahăr
- 3 pliculet de zahăr vanilat
Pentru decor:
- 100 g miez de nucă prăjit şi mărunţit
- câteva căpşuni mari
- 50 g ciocolată neagră de menaj
- 50 g ciocolată albă de menaj
Mod de preparare:
Pregăteşti aluatul aşa: Margarina, aflată la temperatura camerei, o tai cubuleţe, apoi o mixezi cu un praf de sare, cu zahărul şi cu mierea până vei obţine un amestec cremos.
Incorporezi şi oul şi gălbenuşurile, apoi adaugi făina amestecată cu amidonul, scorţişoara şi cacaua.
Mixezi la viteză maximă, apoi aluatul obţinut îl bagi în celofan şi-l dai la rece pentru 30 de minute.
Pregăteşti bezeaua aşa: Mixezi albuşurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul şi cu zahărul vanilat, până obţii o bezea tare pe care o dai la rece.
Intre două foi de celofan, întinzi aluatul de la frigider cât mai uniform, într-un strat cu grosime de 4-5 mm.
Decupezi cu o formă discuri cu diametrul de 4-5 cm, pe care le aşezi tavă neunsă, uşor distanţate.
Le ungi cu bezea, iar deasupra presari miez de nucă prajit şi mărunţit. Coci fursecurile la foc potrivit circa 10 minute.
Decorezi aşa: După ce s-au răcit, glazurezi fursecurile cu ciocolată neagră topită, iar deasupra aşezi câte o jumătate de căpşună (spălate sub jet de apă şi şterse uşor cu un şervet).
Deasupra căpşunilor torni ciocolată albă topită.
Dai fursecurile la rece câteva minute, să se întărească puţin ciocolata.
Pofta buna!