Găină cu Sos de Muștar Dijon

Găină cu Sos de Muștar Dijon: . Combinația între carnea delicată de găină și intensitatea muștarului Dijon creează un echilibru perfect de gusturi, transformând acest fel de mâncare într-o opțiune deosebită pentru orice ocazie. Ingrediente Găină: Ideală este o găină tânără, tăiată în bucăți. Muștar Dijon: Acesta adaugă o notă picantă și cremoasă. Smântână: Pentru […]

Găină cu Spanac și Usturoi

Găină cu Spanac și Usturoi – Rețetă Plină de Gust. Acest preparat este perfect pentru o masă sănătoasă, bogată în proteine și vitamine, oferind un echilibru ideal între gust și nutriție. Spre deosebire de pui, găina are o carne mai fermă și o aromă mai intensă, făcând-o ideală pentru preparatele care necesită gătire lentă. Combinarea […]

Găină cu Mazăre

Găină cu Mazăre – Rețetă Savuroasă și Ușoară. Acest preparat aduce împreună carnea fragedă de găină și dulceața naturală a mazării, într-un fel de mâncare care îmbină simplitatea cu gustul delicios. Ideală pentru o masă de prânz sau cină, găina cu mazăre este un fel de mâncare sățios, dar ușor, perfect pentru întreaga familie. O […]

Găină cu Sos de Hrean și Miere

Găină cu Sos de Hrean și Miere: Această rețetă este ideală pentru o cină deosebită sau o masă festivă, oferindu-ți posibilitatea de a impresiona oaspeții cu un fel de mâncare complex și rafinat. Ingrediente Găină întreagă (aproximativ 1,5 kg): Găina este ingredientul principal, oferind o carne suculentă și plină de savoare, care se îmbină perfect […]

Găină cu Usturoi și Lămâie

Găină cu Usturoi și Lămâie – Această rețetă combină aromele intense ale usturoiului și prospețimea lămâii, creând un gust unic și delicios. Găina, fiind o sursă excelentă de proteine și nutrienți esențiali, este gătită la perfecțiune într-un amestec de condimente care îi subliniază savoarea naturală. Ingrediente: 1 găină întreagă (aproximativ 1.5 – 2 kg) 1 […]

Găină cu Smântână și Mărar

Găină cu Smântână și Mărar – preparat tradițional românesc, apreciat pentru combinația sa delicioasă de arome și texturi. Această rețetă aduce împreună gustul bogat al cărnii de găină, cremozitatea smântânii și prospețimea mărarului, rezultând un fel de mâncare savuros și reconfortant. Perfectă pentru prânz sau cină, această rețetă este ușor de preparat și va fi […]

Găină cu Piure de Cartofi Dulci și Scorțișoară

Găină cu Piure de Cartofi Dulci și ScorțișoarăGăină cu Piure de Cartofi Dulci și Scorțișoară – o combinație delicioasă, perfectă pentru prânz sau cină. Acest fel de mâncare aduce împreună gustul bogat al cărnii de găină cu dulceața naturală și aroma delicată a cartofilor dulci, completată de un strop de scorțișoară. Este o rețetă simplă […]

Găină cu sos de roșii

Găină cu sos de roșii: O rețetă tradițională și savuroasă – un preparat clasic, îndrăgit în bucătăria românească și nu numai. Această rețetă combină suculența cărnii de găină cu aroma intensă a roșiilor, creând un fel de mâncare echilibrat și plin de savoare. Prepararea acestui fel de mâncare necesită timp și răbdare, dar rezultatul final […]

Găină cu Ardei Gras

Găină cu Ardei Gras – un preparat gustos, perfect pentru un prânz sau cină de familie. Această rețetă combină carnea suculentă de găină cu dulceața și aroma ardeilor grași, creând un fel de mâncare plin de savoare și ușor de preparat. Ideală pentru zilele în care dorești ceva consistent și sănătos, această rețetă va deveni […]

Găină cu ciuperci

Găină cu ciuperci: Un fel de mâncare tradițional și savuros ideal pentru mesele de familie sau pentru ocazii speciale. Această rețetă combină suculența cărnii de găină cu aroma intensă a ciupercilor, creând un fel de mâncare echilibrat și plin de savoare. Prepararea acestui fel de mâncare necesită atenție și răbdare, dar rezultatul final va fi […]

Găină cu sos de tarhon

Găină cu sos de tarhon – este un preparat rafinat și plin de arome, perfect pentru o cină elegantă sau pentru ocazii speciale. Tarhonul, cunoscut pentru aroma sa distinctă și ușor anasonată, adaugă o notă deosebită acestui fel de mâncare, completând perfect gustul bogat al cărnii de găină. Această rețetă nu este doar delicioasă, ci […]

Ciorbă de Găină cu Borș – Rețetă Cu Valori Nutriționale

Ciorbă de Găină cu Borș – Rețetă Cu Valori Nutriționale din: gaina, bors, morcovi, patrunjel, radacina, ceapa, ardei, dovlecel, rosii, usturoi, sare, piper, patrunjel verde. Descoperiți gustul autentic al tradiției românești cu această rețetă de Ciorbă de Găină. Perfectă pentru iubitorii de mâncăruri tradiționale, această ciorbă combină savoarea naturală a găinii cu acritura specifică a […]

Ciorbă de Găină Tradițională

Ciorbă de Găină Tradițională din: gaina, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, ceapa, rosii, ardei gras, apa, sare, piper, patrunjel. Descoperă gustul autentic al ciorbei de găină, o rețetă profund înrădăcinată în tradiția culinară românească. Această ciorbă combină perfect aromele bogate și texturile suculente ale găinii cu o varietate de legume proaspete, creând un fel de […]

Ciorbă Tradițională de Găină cu Tăieței

Ciorbă Tradițională de Găină cu Tăieței din: gaina, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, ceapa, rosii, taietei de casa, patrunjel verde, sare, piper, boia dulce, apa. Descoperă gustul autentic al tradiției culinare românești cu această rețetă de ciorbă de găină cu tăieței. Un preparat reconfortant și plin de savoare, această ciorbă reprezintă o combinație perfectă între […]

Friptura de gaina cu afine

Friptura de gaina cu afine din: gaina, slanina, unt, ceapa, cimbru, dafin, smantana, afine, mere, sare si piper. Ingrediente: 1 găină 250 g slănină 40 g unt 3 cepe 1 linguriţă cimbru 1 foaie de dafin 1/2 kg smântână 250 g afine 350 g mere din compot sare piper   Mod de preparare: Friptura de gaina […]

Rasol de gaina in sos de hrean

Gaina cu varza de Bruxelles

Gaina cu varza de Bruxelles din: gaina, hrean, morcovi, telina, ceapa, varza, cartofi, costita, otet, unt, faina, zahar, sare. Varza de Bruxelles este o legumă bogată în nutrienți și are un conținut scăzut de calorii. Este o excelentă sursă de vitamina C, vitamina K și vitamina A. De asemenea, conține fibre dietetice, fier, potasiu, magneziu și […]

Friptura de gaina cu gutui

Friptura de gaina cu gutui din: gaina, gutui, untura, faina, zahar, sare, apa.   Ingrediente: 1 găină 1 kg gutui 200 g untură 2 linguri făină 1 linguriţă zahăr sare, după gust 2 pahare apă   Mod de preparare: Friptura de gaina cu gutui: Găina se spală, se curăţă, se tranşează în bucăţi, se sărrează […]

Supă de peşte cu orez

Supa de gaina grasa cu taitei de casa

Supa de gaina grasa cu taitei de casa din: gaina de casa, morcovi, patrunjel, cartofi, ardei gras, ceapa, sare, piper, patrunjel, faina, oua.

Gaina cu gutui

Retete arabesti: Gaina cu gutui

Gaina cu gutui din: gaina, gutui, untura, faina, zahar, sare, apa. Ingrediente: 1 găină 1 kg gutui 200 g untură 2 linguri făină 1 linguriţă zahăr sare, după gust 2 pahare apă   Mod de preparare: Găina se spală, se curăţă, se tranşează în bucăţi, se sărrează şi se lasă să se zvânte de apă. […]

Supa de legume cu taitei

Supa de gaina cu fidea

Supa de gaina cu fidea din: gaina, ienibahar, dafin, ceapa, cartofi, morcovi, patrunjel, leustean, fidea, sare. Ingrediente: l găină mare 10 boabe ienibahar 3 foi dafin 1 ceapă 2 cartofi 2 morcovi pătrunjel şi leuştean verde, tocate mărunt fidea sare Mod de preparare: Găina se spală bine, se tranşează şi se pune la fiert într-o […]

Ciulama de pui

Ciulama din carne de gaina

Ciulama din carne de gaina din: gaina, morcovi, cartofi, telina, patrunjel, unt, faina, lapte, supa de gaina, sare, piper. Ingrediente: Pentru ciulama: 1 găină grasă 2 morcovi 2 cartofi 1 telină 2-3 rădăcini de pătrunjel 2 linguri cu unt 4 linguri cu faina 1 cană cu lapte 1 cană cu supă de găină sare piper […]

Ciorba de gaina cu taitei

Bors de gaina cu tocmagei (taitei)

Bors de gaina cu tocmagei (taitei) din: gaina, morcovi, ceapa, telina, rosii, patrunjel, bors, leustean, sare, smantana, ou, faina, apa. Ingrediente: 1/2 găină mare 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină 2 roşii 2 rădăcini de pătrunjel cu frunze 1 l borş 2-3 ramuri de leuştean sare smântână 1 ou 1 pahar cu faină 1/2 pahar […]

Ciulama de gaina cu verdeata

Ciulama de gaina cu verdeata din: gaina, morcovi, cartofi, telina, unt, faina, lapte, sare, malai, smantana. Ingredinete: 1 găină grasă 2 morcovi 2 cartofi 1 felină albitură 2 linguri cu unt 4 linguri cu făină 300 ml lapte sare piper 300 g mălai 4 linguri cu smântână 1 lingură cu unt   Mod de preparare: […]

Friptura de gaina la cuptor

Friptura de gaina la cuptor din: carne de gaina, untura sau ulei, vin, usturoi.   Ingrediente: 1-2 kg carne de pasăre (o găină întreagă sau copane şi/sau piept) 2-3 linguri untură sau ulei sare opţional: 1 pahar de vin, 4-5 căţei de usturoi   Mod de preparare: Friptura de gaina la cuptor: Carnea se curăţă, […]

Salata de bame cu miere

Gaina cu bame

Gaina cu bame din: gaina, bame, ceapa, unt, patrunjel, bulion, vin, sare. Ingrediente: o jumătate găină 500 g bame o ceapă o lingură unt (sau untdelemn) pătrunjel verde bulion de rcoşii un păhărel vin sare   Mod de preparare Gaina cu bame: Se taie căpăcelele de la bame, se spadă în două-trei ape calde, şi […]

Fasole verde de Cluj

Gaina cu fasole verde

Gaina cu fasole verde din: gaina, fasole verde, smantana, ceapa, faina, unt.   Ingrediente: o găină 1 kg fasole verde 2-3 linguri smântână o ceapă o linguriţă făină unt sau untdelemn   Mod de preparare Gaina cu fasole verde: Se spală găina, se taie bucăţi şi se pune să se rumenească cu grăsime şi cu […]

Blanchet din carne de gaina cu garnitura de pilaf

Blanchet din carne de gaina

Blanchet din carne de gaina din: carne de gaina, zarzavat, ceapa, unt, faina, lamaie, orez, sare. Ingrediente: 1, 2 kg carne de găină 150 g zarzavat pentru supă 2 cepe 200 g unt 4 linguri cu făină 1/2 de lămâie sare 2 gălbenuşuri 250 g orez   Mod de preparare: Curăţaţi foarte bine găina, treceţi-o […]

Gaina umpluta cu garnitura de cartofi

Gaina in aspic

Gaina in aspic din: carne de gaina, gelatina, creveti, faina, unt, boia, morcov, cartofi, castraveciori, mere, mustar, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1,800-2 kg carne de găină 10 foi de gelatină sare piper 1 cutie mare cu creveţi 1 făină 50 g unt 1/2 linguriţă boia dulce 50 g unt 1 morcov 2 cartofi 2 castraveciori […]

Tocanita de burta cu rosii

Tocana cu carne de gaina

Tocana cu carne de gaina din: carne de gaina, sare, boia, praz, sofran, ardei, sunca, orez, ulei, smantana, sos, unt. Ingrediente: 1,5 kg carne de găină sare 1/2 linguriţă cu boia de ardei dulce 5 fire de praz şofran 5 ardei graşi 200 g şuncă afumată 1/2 l supă 250 g orez 100 ml ulei 2 gălbenuşuri […]

Gaina cu pilaf

Gaina cu pilaf din: carne de gaina, orez, unt, sofran, chimen, cascaval, sos, sare. Ingrediente: 1,2 kg carne de găină 250 g orez 200 g unt sare 10 g şofran 10 g chimen 50 g caşcaval sos suprem   Mod de preparare Gaina cu pilaf: Curăţaţi găina, treceţi-o prin flacără, spălaţi-o foarte bine, apoi tăiati-o în […]

Vita cu bame

Bame cu carne de gaina

Bame cu carne de gaina din: carne de gaina, bame, pasta de rosii, faina, otet, patrunjel, ulei, vin, sare. Bamele, cunoscute și sub numele de “okra” sau “gombo”, sunt o legumă verde folosită în bucătăria din Africa, America de Sud, Asia și Orientul Mijlociu. Acestea sunt cultivate în principal în zonele cu climă caldă și […]

Gaina in foaie de taitei

Gaina in foaie de taitei

Gaina in foaie de taitei din: carne de gaina, piept de porc, ciuperci, ceapa, pasta de rosii, patrunjel, taitei, faina, sare, piper. Ingrediente: 1, 4 kg carne de găină 200 g piept afumat de porc 300 g ciuperci sare piper o ceapă sos englezesc Worcester 1/2 lingură pastă de roşii pătrunjel verde o foaie de […]