Gaina cu varza de Bruxelles

Printeaza

Gaina cu varza de Bruxelles din: gaina, hrean, morcovi, telina, ceapa, varza, cartofi, costita, otet, unt, faina, zahar, sare.

Varza de Bruxelles este o legumă bogată în nutrienți și are un conținut scăzut de calorii. Este o excelentă sursă de vitamina C, vitamina K și vitamina A. De asemenea, conține fibre dietetice, fier, potasiu, magneziu și acid folic.

Consumul de varză de Bruxelles aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Aceasta poate sprijini sistemul imunitar, datorită conținutului său ridicat de vitamina C.

De asemenea, varza de Bruxelles conține compuși fitochimici care pot ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare și a anumitor tipuri de cancer. Fiind bogată în fibre, varza de Bruxelles poate promova sănătatea digestivă și poate contribui la menținerea greutății corporale sănătoase.

 

Ingrediente:Gaina cu varza de Bruxelles

  • 1 găină de 1,5 kg
  • sare
  • 50 g hrean ras
  • 200 g morcovi
  • 2 ţeline mijlocii
  • 1 ceapă
  • 1 kg varză de Bruxelles
  • 300 g cartofi
  • 100 g costiţă afumată
  • 1 lin­gură cu oţet
  • 100 g unt
  • 1 lingură cu făină
  • zahăr

 

Mod de preparare:

Curăţaţi, treceţi prin flacără şi spălaţi foarte bine gaina, apoi puneti-o la fiert cu apă rece.

Când începe să clocotească, înlăturaţi spuma, adaugaţi sare apoi puneţi morcovii, ţelina şi ceapa.

Când carnea este bine pătrunsă, puneţi-o la o parte în alt vas sau pe un platou.

Opăriţi verzişoarele de Bruxelles, puneţi-le într-o cratiţă pe felii de costiţă şi fierbeţi-le în puţină supă grasă. Cartofii fierbeţi-i separat.

Combinaţi hreanul ras cu sare şi puţin oţet după gust. Aduceţi preparatul la masă, decorat cu hrean, cu varză călită de Bruxelles, cartofi şi legume fierte.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.