Galuste cu prune, branza si gris
PrinteazaGaluste cu prune, branza si gris din: brânză de vaci, oua, unt, faina, gris, sare, fructe de sezon sau prune din compot, sare, pesmet, zahar, scorţişoară, zahăr pudră.
Ingrediente:
- 500 g brânză de vaci
- 2 ouă
- 140 g unt
- 200 g făină
- 100 g griş
- sare
Pentru umplutură:
- fructe de sezon sau prune din compot
- sare
Pentru servit:
- unt
- pesmet
- zahăr
- scorţişoară
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se amestecă întâi la mixer brânza cu ouăle si apoi se adaugă untul tăiat cubuleţe, făina şi grisul. Se pune si un praf de sare.
Aluatul se pune pe masa presărată cu făină, se frământă puţin şi se taie în 12 părţi.
Fiecare parte se modelează între palme, se pune o jumătate de prună din compot, care se acoperă prin modelare.
Se fierb găluştile 10 minute în apă cu sare. Când se ridică la suprafaţa apei, sunt fierte.
Pentru servit, pesmetul se pune la călit în unt topit si se amestecă mereu pentru a evita arderea.
Când a devenit auriu, se adaugă zahărul si scorţişoara.
Fiecare găluscă fiartă care se scoate din apă se trece prin acest amestec si apoi se asază pe platoul de servit.
Se presară cu zahăr pudră.
Galuste cu prune, branza si gris
Pofta buna!