Galuste cu prune si aluat de branza de vaci

Printeaza

Galuste cu prune si aluat de branza de vaci din: branza de vaci, unt, oua, faina, zahar, lapte, prune, pesmet.

Poate iti place si:

 

 

Ingrediente: Galuste cu prune si aluat de branza de vaci

  • 100 g brânză de vaci
  • 80 g unt
  • 2 gălbenuşuri + 1 ou
  • 100 g făină
  • 1 linguriţă zahăr
  • puţin lapte rece
  • 500 g prune
  • 100 g pesmet
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • sare

Mod de preparare:

Freci 50 g unt, adaugi gălbenuşurile şi oul, brânza de vaci, zahărul şi un praf de sare. încorporezi apoi făina şi puţin lapte rece, dacă e nevoie, ca să-ţi iasă un aluat ca de pâine.Il frămânţi câteva minute şi-l laşi să se odihnească.

Speli prunele, le cureţi de sâmburi fără să rupi prunele în jumătăţi şi apoi le umpli cu puţin zahăr. Iţi pudrezi mâinile cu făină, iei câte o bucată de aluat şi faci un bulgăre în mijlocul căruia pui o prună.

Fierbi 10 – 15 minute toate găluştele în apă clocotită cu un praf de sare.

In untul rămas amestecat cu puţin ulei rumeneşti pes­metul şi-l răstorni pe o farfurie când e gata. Treci găluştele fierte prin pesmet şi le presari cu zahăr pudră, amestecat cu zahărul vanilat.

Galuste cu prune si aluat de branza de vaci

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

 

Galuste elvetiene

Cum se prepara Galuste cu prune gomboti (VIDEO)

Galuste cu prune gomboti: Ingrediente: 4 cartofi 2 ouă 8 linguri făină 4 linguri griş 1 praf sare 60 g unt 150 g pesmet zahăr brun zahăr vanilat scorţişoară 10-12 prune fără sâmburi + 2 linguriţe sare Cum se prepara Galuste cu prune gomboti:   Pofta buna!   Incoming search terms:gomboti retete video

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Eu asa fac galustele cu prune:

    700 g cartofi albi vechi fainosi
    150 – 160 g faina
    2 oua medii
    50 – 60 g gris
    1 varf cutit sare
    180 g pesmet (pt tavalit)
    cca 70 -75 g zahar (pt tavalit)
    40 g unt (pt pesmet)
    6 prune
    2-3 linguri zahar (pt prune)

    Mod de preparare

    Pentru inceput, spalam prunele, le stergem si le taiem in jumatati. Le punem intr-o farfurie si le pudram cu 2-3 linguri de zahar.
    Spalam cartofii si ii punem la fiert intregi, nu ii curatam si nici nu ii taiem. Dupa ce cartofii au fiert, ii scoatem din apa si ii lasam sa se raceasca.
    Cat timp fierb cartofii, topim untul intr-o tigaie antiaderenta si adaugam pesmetul. Il rumenim, pe foc mic, pentru cateva minute. Cand capata o culoare aurie, stingem focul si adaugam zaharul. Amestecam bine si il lasam sa se raceasca complet.
    Curatam cartofii, ii dam prin razatoarea cu gauri mici. Adaugam ouale, sarea, faina si grisul si amestecam. Vom obtine un aluat lipicios, dar omogen.
    Umplem o oala cu apa si o punem la fiert. In momentul in care incepe sa fiarba, adaugam 1 lingura cu ulei.
    Cu mana usor umeda, rupem bucatele din aluat carora le vom da o forma aplatizata. Punem in centrul fiecareia cate o jumatate de pruna, apoi inchidem aluatul si ii dam o forma de galusca.
    Punem galustele in oala, cate 3-4 deodata, si le fierbem pana cand se ridica singure la suprafata. Le scoatem cu o paleta cu gauri si le punem direct in tigaia cu pesmet. Le rotim pe toate partile, astfel incat sa fie perfect invelite in crocantul pesmet.
    Le servim dupa ce s-au racit complet.

    Sper ca va placut reteta mea, cred ca ies mult mai bune facute in modul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.