Găluşte cu prune si scortisoara
PrinteazaGăluşte cu prune si scortisoara
- 6-7 cartofi potriviţi
- 1/2 kg prune
- 2-3 ouă
- 3-4 linguri de făină
- 6- 7 linguri de pesmet
- 1 lingură de unt
- 100 g zahăr farin,
- 2-3 linguri zahăr cu aromă de vanilie
- scorţişoară
- sare
Mod de preparare:
Pui cartofii la fiert în coajă pentru aproximativ 20 de minute. îi laşi apoi să se răcească, îi cureţi de coajă, îi dai prin maşina de tocat şi îi amesteci cu ouăle, făina şi sare după gust. Din aluatul obţinut faci un sul gros de 3-4 cm pe care-l tai în felii de circa 1 cm grosime.
Cureţi fructele de sâmburi, apoi înveleşti fiecare prună în câte o felie de aluat, formând găluştele. Pui o oală cu apă la fiert şi când dă apa în clocot, le dai drumul cu atenţie găluştelor. între timp, topeşti untul într-o cratiţă, adaugi pesmetul, îl rumeneşti, după care îl amesteci cu scorţişoară după gust, zahărul farin şi îl aşezi pe o farfurie întinsă.
Când găluştele s-au ridicat e semn că s-au fiert, le scoţi cu o spumieră, le treci fierbinţi prin pesmet şi le pudrezi cu zahăr cu aromă de vanilie. Sunt foarte gustoase cât sunt calde.
Pe o farfurie aşezi două găluşte şi pe lângă ele pui câteva felii de prune. Pudrezi totul cu zahăr.
Găluşte cu prune
Pofta buna!