Gasca cu castraveti acri
PrinteazaGasca cu castraveti acri din: gasca, castraveti, ceapa, marar, rosii, ulei, faina, usturoi.
Ingrediente:
- 1 boboc de gâscă sau 1 kg carne tranşată de gâscă
- 1 kg castraveţi acri
- 1 ceapă
- 4 linguri cu mărar tocat
- 2 roşii
- 1 ceaşcă mare cu ulei
- 1 linguriţă cu făină
- 2-3 căţei de usturoi
Mod de preparare Gasca cu castraveti acri:
Curăţaţi carnea de fulgi, spălaţi-o, frecaţi-o cu mălai şi spălaţi-o iar.
Tranşaţi-o, acoperiţi-o cu apă rece, clocotiţi-o 1 minut, aruncaţi apa şi spălaţi carnea şi vasul, apoi puneţi carnea la fiert, la foc mic, acoperită cu apă rece.
Tot acum fierbeţi şi măruntaiele. După 40 minute stingeţi focul.
Curăţaţi castraveţii de coajă şi seminţe, tăiaţi-i felii pe lung sau pe lat, lăsaţi-i cu apă călduţă 30 minute, după care fierbeţi-i în sosul de ceapă cu roşii.
Pentru sosul de roşii: căliţi ceapa 10 minute în ulei, adăugaţi roşiile, decojite şi tăiate felii, şi usturoi tocat.
Odată cu castraveţii puneţi la fiert în sos şi carnea.
Condimentaţi cu mărar, potriviţi de sare şi îngroşaţi sosul cu puţină faină, lăsaţi să fiarbă împreună 30 minute.
Serviţi mâncarea caldă, cu pâine proaspătă.
Pofta buna!