Gasca cu mere caramelizate

Printeaza

Gasca cu mere caramelizate din: gasca, sare, piper, usturoi, mere, zahar, scortisoara.

Ingrediente:

  • 1 gâscă de 5 kg, fără măruntaie şi fără gât
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 3 căţei de usturoi tăiaţi în felii subţiri
  • 8 mere, curăţate de coajă şi tăiate în sferturi
  • 50 ml suc de lămâie
  • 6 linguri zahăr
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată

 

Mod de preparare:

Gasca cu mere caramelizate: Incălziţi cuptorul la 180°C.

Spălaţi bine gâscă, atât pe dinafară, cât şi pe dinăuntru, şi uscaţi-o cu şerveţele de hârtie. Asezonaţi cu sare şi piper. Apoi, înţepaţi pielea în câteva locuri şi introduceţi în buzunăraşele create câteva felii de usturoi.

Aşezaţi gâscă într-o tavă mare cu pieptul în jos şi puneţi tava pe raftul de jos al cuptorului. Lâsaţi-o să se prăjească timp de 2 ore şi 45 minute, stropind-o din jumătate în jumătate de oră.

Scoateţi grăsimea care se adună în tavă.

Amestecaţi sferturile de mere cu sucul de lămâie, apoi puneţi-le pe o tavă de copt, împreună cu 6 linguri din grăsimea de gâscă scoasă din tavă, zahăr şi scorţişoară.

Amestecaţi bine, apoi puneţi tava cu merele în cuptor, alături de gâscă. întoarceţi gâscă cu pieptul în sus şi lăsaţi-o în cuptor încă 45-60 minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.