Gasca cu mere caramelizate
PrinteazaGasca cu mere caramelizate din: gasca, sare, piper, usturoi, mere, zahar, scortisoara.
- 1 gâscă de 5 kg, fără măruntaie şi fără gât
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
- 3 căţei de usturoi tăiaţi în felii subţiri
- 8 mere, curăţate de coajă şi tăiate în sferturi
- 50 ml suc de lămâie
- 6 linguri zahăr
- 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la 180°C.
Spălaţi bine gâscă, atât pe dinafară, cât şi pe dinăuntru, şi uscaţi-o cu şerveţele de hârtie. Asezonaţi cu sare şi piper. Apoi, înţepaţi pielea în câteva locuri şi introduceţi în buzunăraşele create câteva felii de usturoi.
Aşezaţi gâscă într-o tavă mare cu pieptul în jos şi puneţi tava pe raftul de jos al cuptorului. Lâsaţi-o să se prăjească timp de 2 ore şi 45 minute, stropind-o din jumătate în jumătate de oră.
Scoateţi grăsimea care se adună în tavă.
Amestecaţi sferturile de mere cu sucul de lămâie, apoi puneţi-le pe o tavă de copt, împreună cu 6 linguri din grăsimea de gâscă scoasă din tavă, zahăr şi scorţişoară.
Amestecaţi bine, apoi puneţi tava cu merele în cuptor, alături de gâscă. întoarceţi gâscă cu pieptul în sus şi lăsaţi-o în cuptor încă 45-60 minute.
Pofta buna!