Piept de gasca umplut cu mar

Piept de gasca umplut cu mar

Piept de gasca umplut cu mar din: piept si pulpe de gasca, franzelă, ouă, usturoi, morcov, praz, mar, unt, vin alb, supă de oase, făină, sare, piper, boia dulce, patrunjel. Ingrediente: pieptul şi pulpele de la o gâscă 2 felii franzelă 2 ouă 3-4 căţei de usturoi 1 morcov 1 fir de praz 1 măr 100 g unt 1/2 pahar vin […]

Foie gras cu sos de smochine

Foie gras cu sos de smochine

Foie gras cu sos de smochine din: foie gras, sare, piper, smochine, ceapa rosie, zahar, vin rosu. Ingrediente: 500 g foie gras 10 g sare 10 g piper Ingrediente sos: 100 g de smochine 1 ceapa rosie 10 g zahar 100 ml vin rosu   Mod de preparare: Se taie 4 bucati groase de ficat, se […]

Gasca la cuptor cu garnitura de cartofi umpluti

Gasca la cuptor cu garnitura de cartofi umpluti

Gasca la cuptor cu garnitura de cartofi umpluti din: gasca, cirese, visine, cartofi, oua, unt, zahar, faina, vin, ciuperci, sare. Ingrediente: 1 gască 1 kg cireşe 500 g vişine 400 g cartofi 2 ouă 15 g unt 40 g zahăr sare 1 lingură făină 1 pahar vin alb 10 g amidon 3 linguri sos brun […]

Gasca cu portocale

Gasca cu portocale din: copane de gasca, portocale, untura, sare, piper. Ingrediente: 2 copane întregi de gâscă 2 portocale 150 g untura sare piper   Mod de preparare: Se topeşte untura, se rumenesc pe o parte copanele şi se scot. In untură se adaugă sucul unei portocale şi se toarnă în tava de copt. Se […]

Friptura de gasca cu salata verde

Gasca salbatica la cuptor cu vin

Gasca salbatica la cuptor cu vin din: gasca, unt, untura de gasca, ceapa, usturoi, vin, sare, piper, rosii, marar, cimbru, leustean, patrunjel. Ingrediente: 1 gâscă 200 g unt 200 g untură gâscă 1 kg ceapă 2 căpăţâni usturoi 1 litru vin alb de masă sare piper 1 kg roşii descojite în bulion 250 ml vin […]

Gasca cu mere caramelizate

Gasca cu mere caramelizate

Gasca cu mere caramelizate din: gasca, sare, piper, usturoi, mere, zahar, scortisoara. Ingrediente: 1 gâscă de 5 kg, fără măruntaie şi fără gât sare piper negru proaspăt măcinat 3 căţei de usturoi tăiaţi în felii subţiri 8 mere, curăţate de coajă şi tăiate în sferturi 50 ml suc de lămâie 6 linguri zahăr 1/2 linguriţă […]

Piept de gasca cu pere

Piept de gasca cu pere

Piept de gasca cu pere din: piept de gasca, pere, zahar, ulei, sare, piper, faina, lamaie. Ingrediente: 1 kg piept de gâscă 4 pere 250 g zahăr 3 linguri ulei sare piper 1 linguriţă făină 1 lingură zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se taie pieptul de gâscă în două jumătăţi în lungime, apoi […]

Gasca in sos de vin

Gasca in sos de vin

Gasca in sos de vin din: pulpe dezosate, vin rosu sec, arpagic, morcovi, ulei, usturoi, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 800 g pulpe dezosate de gasca 1 l vin rosu sec 600 g arpagic 2 morcovi 50 ml ulei 2 catei de usturoi 3-4 frunze de salvie sare piper   Mod de preparare: […]

Friptura de gasca cu salata verde

Friptura de gasca salbatica la cuptor

Gasca salbatica la cuptor din: gasca, unt, untura de gasca, ceapa, usturoi, vin, sare, piper, rosii, marar, cimbru, leustean, patrunjel. Ingrediente: 1 gâscă 200 g unt 200 g untură gâscă 1 kg ceapă 2 căpăţâni usturoi 1 litru vin alb de masă sare piper 1 kg roşii descojite în bulion sau proaspete 250 ml vin […]

Gasca salbatica marinata

Gasca salbatica cu vin

Gasca salbatica cu vin din: gasca, unt, untura de gasca, ceapa, usturoi, vin, sare, piper, rosii, marar, cimbru, leustean, patrunjel. Ingrediente: 1 gâscă 200 g unt 200 g untură gâscă 1 kg ceapă 2 căpăţâni usturoi 1 litru vin alb de masă sare piper 1 kg roşii descojite în bulion sau proaspete 250 ml vin alb […]

Ciorba de gasca cu smantana

Ciorba de gasca cu bors

Ciorba de gasca cu bors din: piept de gasca, morcovi, telina, broccoli, bors, sare, piper. Ingrediente: 250 g piept de gâscă 1 legătură mare pătrunjel 1 l supă de pui 2 morcovi 2 tije ţelină 100 g broccoli 250 ml borş sare piper   Mod de preparare: Se taie cozile mai groase ale pătrunjelului şi se […]

Bors de gasca

Bors de gasca din: piept de gasca, morcovi, telina, broccoli, bors, sare, piper.   Ingrediente: 250 g piept de gâscă fără piele, tăiat fâşii 1 legătură mare pătrunjel 1 l supă de pui 2 morcovi tăiaţi cuburi de 1 cm 2 tije ţelină tăiate cuburi de 1 cm 100 g bucheţele broccoli 250 ml borş […]

Bors cu piept de gasca

Bors cu piept de gasca din: piept de gasca, morcovi, telina, broccoli, bors, sare, piper. Ingrediente: 250 g piept de gâscă fără piele, tăiat fâşii 1 legătură mare pătrunjel 1 l supă de pui 2 morcovi tăiaţi cuburi de 1 cm 2 tije ţelină tăiate cuburi de 1 cm 100 g bucheţele broccoli 250 ml […]

Boboc de gasca umplut

Boboc de gasca umplut

Boboc de gasca umplut din: boboc de gasca, ciuperci, ceapa, costita, rosie, verdeata, ou, ulei. Ingrediente: 1 boboc mare de gâscă 800 g ciuperci 1 ceapă 50 ml ulei de măsline 1 bucată costiţă afumată 1 roşie 1 legătură verdeaţă 1 ou Marinată: ulei de măsline sare piper 200 ml vin alb sau roze 4 foi […]

Sarmale cu hrisca si nuci

Sarmale cu piept de gasca

Sarmale cu piept de gasca din: piept de gasca, hrean, orez, ceapa, ardei, bulion, ulei. Ingrediente: 500 g piept de gâscă tocat 25 frunze de hrean fragede 50 g orez 1 ceapă 1 morcov 1 ardei capia copt cimbru 2-3 linguri de bulion 2 linguri de ulei piper foi de dafin   Mod de preparare: […]

Sarmale de stevie

Sarmale cu carne de gasca si orez 

Sarmale cu carne de gasca si orez din: piept de gasca, hrean, orez, ceapa, ardei, bulion. Ingrediente: 500 g piept de gâscă tocat 25 frunze de hrean 50 g orez 1 ceapă 1 morcov 1 ardei capia copt cimbru 2-3 linguri de bulion 2 linguri de ulei piper foi de dafin   Mod de preparare: Se […]

Gasca cu mere caramelizate

Friptura de gasca cu mere caramelizate

Friptura de gasca cu mere caramelizate din: gasca, sare, piper, usturoi, mere, zahar, scortisoara. Ingrediente: 1 gâscă de 6 kg, fără măruntaie şi fără gât sare piper negru proaspăt măcinat 3 căţei de usturoi tăiaţi în felii subţiri 8 mere Golden, curăţate de coajă şi tăiate în sferturi 50 ml suc de lămâie proaspăt 6 […]

Piept de gasca cu pere

Piept de gasca cu pere caramelizate

Piept de gasca cu pere caramelizate din: piept de gasca, pere, zahar, ulei, sare, piper, faina, lamaie. Ingrediente: 1 kg piept de gâscă 4 pere nu prea coapte 250 g zahăr 3 linguri ulei sare piper 1 linguriţă făină 1 lingură zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se taie pieptul de gâscă în două […]

Piept de gasca cu pere in caramel

Piept de gasca cu pere in caramel

Piept de gasca cu pere in caramel din: piept de gasca, pere, zahar, ulei, sare, piper, faina, lamaie. Ingrediente: 1 kg piept de gâscă 4 pere nu prea coapte 250 g zahăr 3 linguri ulei sare piper 1 linguriţă făină 1 lingură zeamă de lămâie   Mod de preparare: Se taie pieptul de gâscă în […]

Gasca umpluta in vin

Gasca umpluta in vin din: boboc de gasca, ciuperci, ceapa, costita, rosie, verdeata, ou, ulei. Ingrediente: 1 boboc mare de gâscă 800 g ciuperci 1 ceapă 50 ml ulei de măsline 1 bucată costiţă afumată 1 roşie 1 legătură verdeaţă 1 ou Marinată: ulei de măsline sare piper 200 ml vin alb sau roze 4 […]

Gasca cu ciuperci

Gasca cu ciuperci din: gasca, ciuperci, ceapa, verdeata, sare, ou, piper, paine, lapte, costita, unt, vin. Ingrediente: 1 gâscă 250 g ciuperci (7-10 ciuperci mijlocii) 1 ceapă verdeaţă tocată sare piper măcinat 1 ou 1 felie de pâine 1 cană cu lapte dulce 100 g costiţă afumată 3 linguri cu unt 1 pahar cu vin […]

Pate de pui cu coniac

Pate de gasca cu unt

Pate de gasca cu unt din: ficat, unt, smantana, maioneza, ceapa, sare, mustar, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g ficat de gâscă 5 linguri unt 1 lingură smântână 4 linguri maioneză 1 ceapă potrivită sare piper pătrunjel proaspăt muştar   Mod de preparare: Ficatul se fierbe bine, se lasă să se scurgă puţin şi se sfărâmă […]

Gasca la cuptor cu garnitura de cartofi umpluti

Fasole boabe cu carne de gasca

Fasole boabe cu carne de gasca din: fasole, pulpe si aripi de gasca, ceapa, ulei, sare, piper, tarhon, rosii, marar. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe 2 pulpe + spatele şi aripile de gâscă 2 cepe 4 linguri cu ulei sare piper boabe 4-5 fire de tarhon 2 roşii (sau bulion de roşii) mărar tocat   […]

Pateu de ficat de gasca in aspic

Pateu de ficat de gasca in aspic – gustos si delicios

Pateu de ficat de gasca in aspic din: ficat de gasca, unt, paine, aspic.   Ingrediente: 500 g ficat de gâscă 100 g unt 2 felii de pâine ailbă înmuiată în lapte şi bine stoarsă aspic       Mod de preparare: Ficatul de gâscă se ţine câteva ore în apă cu sare pentrru a […]

Gasca cu castraveti acri

Gasca cu castraveti acri

Gasca cu castraveti acri din: gasca, castraveti, ceapa, marar, rosii, ulei, faina, usturoi. Ingrediente: 1 boboc de gâscă sau 1 kg carne tranşată de gâscă 1 kg castraveţi acri 1 ceapă 4 linguri cu mărar tocat 2 roşii 1 ceaşcă mare cu ulei 1 linguriţă cu făină 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare […]

Rulada cu ficatei si legume

Rulada cu ficat de gasca

Rulada cu ficat de gasca din: muschiulet de vita, ficat, lapte, gelatina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g muşchiuleţ 250 g ficat de gâscă 200 ml lap­te sare piper 2 linguri praf de gelatină 400 ml ulei   Mod de preparare Rulada cu ficat de gasca: Muşchiuleţul se curăţă, se spală şi se pune într-o […]

Piept de gasca umplut cu mar

Reteta zilei: Gasca umpluta cu prune uscate

Gasca umpluta cu prune uscate din: gasca, mar, ceapa, salvie, ghimbir, sare, piper, unt, marmelada de ghimbir, prune uscate, pesmet, faina, supa de pui.   Ingrediente: 1 gasca de 4.5 kg 1 mar, fara coaja si maruntite 1 ceapa, felii 1 lgatura de salvie 2 linguri de ghimbir sare și piper negru umplutura: 2 linguri […]

Frigarui de pui cu sos iute

Frigarui de gasca

Frigarui de gasca din: carne de gasca, ciuperci, carnaciori, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 1 kg carne de gâscă 600 g piept afumat de gaşca 600 g ciuperci 400 g cârnăciori sare piper ulei     Mod de preparare: Tăiaţi carnea de gâscă în bucăţi mici iar restul ingredientelor în felii subţiri. Puneţi-le, intercalate, pe […]

Pilaf cu carne de rata

Pilaf cu carne de gasca

Pilaf cu carne de gasca din: gasca, orez, ciuperci, hrean, otet, sare, piper, cimbru, zahar, unt, ceapa. Ingrediente: 1 gâscă de 3,5 kg 300 g orez 1 kg ciuperci pipotă şi ficatul de gâscă 50 g hrean 1 linguriţă cu oţet sare 1 linguriţă cu piper boabe cimbru zahăr 150 g unt 2 cepe   […]

Gasca la cuptor cu ciuperci

Gasca la cuptor cu ciuperci din: gasca, cirese, visine, cartofi, oua, unt, zahar, sare, faina, vin, amidon, morcov, ciuperci. Ingrediente: 1 gâscă de 3,5 kg 1 kg de cireşe 500 g vişine bine coapte 400 g cartofi 2 ouă 20 g unt 50 g zahăr sare 1 linguriţă cu făină 1 pahar de vin negru […]

Pilaf cu ficat de vitel, reteta chinezeasca

Pilaf cu ficat de gasca

Pilaf cu ficat de gasca din: orez, ceapa, ficat de gasca, untura, faina, smantana, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 700 g orez 2 cepe 2 ficaţi de gâscă sare piper 300 g untură de gâscă 2 linguri cu făină 1 1/2 l supă 5 linguri cu smântână 80 g caşcaval   Mod de preparare: Puneţi la […]

Supa crema cu gris

Supa din carne de gasca

Supa din carne de gasca din: carne de gasca, ciuperci, sparanghel, vin, nucsoara, ficat, smantana, ceapa, amidon, verdeata.   Ingrediente: 1,2 kg carne de gâscă 300 g ciuperci 250 g sparanghel 1 pahar cu vin roşu nucşoară rasă 120 g ficat de pasăre 2 linguri bune cu smântână 3 l apă 1 ceapă 1 linguriţă […]