Ficat de gasca cu coniac in aspic

Chec cu ficat de gasca

Chec cu ficat de gasca din: ficat de gasca, bacon, oua, paine, lapte, pasta de carnati, orez, morcovi, usturoi, smantana, marar, patrunjel, ceapa, condiment, margarina, pesmet, seminte de susan. Ingrediente: 400 g ficat de gâscă 1 felie bacon 3 ouă 1 felie de pâine 150 ml lapte 100 g pastă de cârnaţi 2 linguri orez […]

Piept de gasca umplut cu mar

Piept de gasca umplut cu praz si mar

Piept de gasca umplut cu praz si mar din: pieptul şi pulpele de la o gâscă tânără, franzelă, ouă, usturoi, morcov, praz, mar, unt, vin alb, supă de oase, făină, sare, piper, boia dulce, patrunjel Ingrediente: pieptul şi pulpele de la o gâscă tânără 2 felii franzelă 2 ouă 3-4 căţei de usturoi 1 morcov 1 fir de praz 1 măr […]

Carpaccio de legume cu foie gras

Carpaccio de legume si confit de foie gras

Carpaccio de legume si confit de foie gras din: foie gras, dovleac, dovlecel, ţelină, supă-bază de raţă,  ciuperci, oţet balsamic, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 500 g de foie gras 300 g de dovleac 300 g de dovlecel 300 g de ţelină 1 l supă-bază de raţă 50 g de ciuperci oţet balsamic  ulei de măsline sare piper Mod […]

Salata de trufe cu raci, ficat de gasca si sampanie

Salata de trufe cu raci, ficat de gasca si sampanie din: şampanie, trufe negre, pateu de ficat de gâscă, raci, smântână, miez de lăptucă, maioneză, ulei de masline, crevete, nucşoară, sare, piper. Ingrediente: 1/2 sticlă de şampanie 80 g trufe negre 1 pateu de ficat de gâscă 260 g raci 2 linguri de smântână proaspătă 1 miez de lăptucă 2 linguri de maioneză […]

retete

Gat de gasca umplut cu fasole si morcov

Gat de gasca umplut cu fasole si morcov din: gât de gâscă, pipote de gâscă, carne de porc slabă, ceapă, ulei, orez, zare, piper, pătrunjel, fasole boabe, morcov, foaie de dafin, bulion, tarhon. Ingrediente: gât de gâscă pipote de gâscă 100 g carne de porc slabă 1 ceapă 2 linguri ulei 1 lingură orez sare piper pătrunjel 250 g fasole boabe 1 morcov 1 […]

Friptura de gasca cu chimion

Friptura de gasca cu masline si stafide

Friptura de gasca cu masline si stafide din: gâscă tânără (cca 3 kg), sare, mere acrisoare, pesmet, pelin, stafide, supa de carne, făină, piper, smochine proaspete, nectarine proaspete, afine, portocale.   Ingrediente: 1 gâscă tânără (cca 3 kg) sare 300 g mere acrişoare 100 g pesmet 1 mână pelin 2 linguri stafide 125 ml supă de carne 1 -2 […]

Foie gras cu vita si legume

Foie gras cu vita si legume din: foie gras, vita, paine, sparanghel, cartofi, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente:  450g foie gras (se poate folosi, după preferinţe, foie gras de raţă sau de gâscă) 200g x 4 steak-uri de vită 4 felii groase de pâine 300g de sparanghel 300g de cartofi mici pătrunjel, pentru decor ulei […]

retete

Pateu de ficat de gâscă în aspic

Pateu de ficat de gâscă în aspic din: ficat de gasca, unt, paine, aspic. Ingrediente: 500 g ficat de gâscă 100 g unt 2 felii de pâine albă înmuiată în lapte şi bine stoarsă aspic     Mod de preparare: Ficatul de gâscă se ţine câteva ore în apă cu sare pentru a se albi. […]

retete

Gâscă sălbatică la tavă

Gâscă sălbatică la tavă din: gasca, untura, marinata.   Ingrediente: 1 gâscă 50 g untură marinata     Mod de preparare: După ce a fost ţinută la fezandat, gâscă se curăţă de pene, se pârleşte, se freacă cu mălai şi se spală. Măruntaiele se scot şi se opresc doar inima şi ficatul, restul aruncându-se. Se […]

Medalion – pateu de ficat de gâscă

Medalion – pateu de ficat de gâscă din: ficat de gasca, unt, grasime, ceapa, sare, piper, nucsoara, dafin, coniac. Ingrediente: 500 g ficat de gâscă 400 g unt 200 g grăsime 2 cepe sare, piper şi nucşoară măcinate 1 foaie de dafin 100 ml coniac   Mod de preparare: Ficatul se ţine în apă rece […]

Cum se prepara Foie gras cu dulceata (video)

Cum se prepara Foie gras cu dulceata – Foie gras cu dulceață este o combinație rafinată și savuroasă, perfectă pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona invitații la cină. Acest preparat sofisticat îmbină textura catifelată a foie gras-ului cu dulceața fructelor, creând o explozie de arome care vor încânta papilele gustative. Este un exemplu perfect […]

Cum se prepara Mousse din ficat de pui cu foie gras (video)

Cum se prepara Mousse din ficat de pui cu foie gras –  Mousse-ul din ficat de pui cu foie gras este un preparat rafinat, perfect pentru a impresiona oaspeții la evenimente speciale. Această rețetă combină textura cremoasă a mousse-ului de ficat de pui cu gustul sofisticat al foie gras-ului, rezultând într-un aperitiv deosebit de elegant […]

retete

Cum se prepara Gasca umpluta (video)

Gasca umpluta: Cum se prepara Gasca umpluta:   Pofta buna!       poate iti place si: Pastrama de gasca cu cimbru   Pastrama de gasca cu cimbru din: piept si pulpe de gasca, boabe de piper, boia, cimbru, usturoi, vin alb si sare grunjoasa. Ingrediente: pieptul si pulpele de la o gasca mai mare […]

retete

Friptura de gasca cu sos de rosii

Friptura de gasca cu sos de rosii din: gasca, rosii, ceapa, morcovi, telina, piper boabe, sare, ulei, vin alb, zahar. Ingrediente: 1 gasca de 3-3,5 kg 1 kg rosii 1 ceapa 2 morcovi 1 telina piper boabe sare 1 cana mica ulei 50 ml vin alb 1-2 linguri zahar Mod de preparare: Gasca bine curatata, […]

Sarmalute moldovenesti de porc si vita

Sarmalute moldovenesti din piept de pasare

Sarmalute moldovenesti din piept de pasare din: piept de gasca, ceapa, orez, ou, rosii, bulion, sare, piper, smantana, varza murata, grasime de pasare. Ingrediente: 500 g piept de gasca 1 -2 cepe 50 g orez 1 ou 2-3 rosii (sau bulion) sare piper smantana 1 varza murata grasime de pasare Mod de preparare: Desprinzi foile […]

Foie gras cu spumă din lichior de ouă

Foie gras cu sos de smochine si ceapa

Foie gras cu sos de smochine si ceapa din: foie gras, sare, piper, smochine, ceapa rosie, zahar, vin rosu. Ingrediente: 500 g foie gras proaspat 10 g sare 10 g piper Ingrediente sos: 100 g de smochine proaspete 1 ceapa rosie 10 g zahar 100 ml vin rosu Mod de preparare: Se taie 4 bucati […]

Ciorbă de gâscă

Ciorbă de gâscă cu smantana si verdeata

Ciorbă de gâscă cu smantana si verdeata din: aripi de gasca, spate de gasca, maruntaie de gasca, gulie, telina, morcovi, albitura, ceapa, foi de dafin, oua, smantana, sare, patrunjel verde, piper. Ingrediente: aripile, spatele si maruntaiele de la 1 gasca cate 1/2 gulie si telina mica 2 morcovi 1 albiutra 1 ceapa 2 foi de […]

Gasca in sos de vin

Pulpe de gasca cu sos

Pulpe de gasca cu sos din: pulpe de gasca, maghiran, oregano, sare grunjoasa, piper, vin rosu, dovleac, orez, unt, morcov, patrunjel.   Ingrediente: 800 g pulpe de gâscă maghiran  oregano  sare grunjoasă  piper mozaic boabe și măcinat 150 ml vin roșu  ulei de măsline 400 g dovleac  orez pentru garnitură 50 g unt  morcovi 1 legătură pătrunjel   Mod de […]

Ficat de gasca prajit

Ficat de gasca prajit din: ficat de gasca, grasime de gasca, usturoi, lapte, cimbru, sare, piper, boia de ardei.   Ingrediente: 1 ficat mai mare de gasca grasimea din zona abdominala a gastii 500 ml lapte 3-4 catei de usturoi 1 crenguta cimbru sare piper boia de ardei   Mod de preparare: Speli ficatul, îl […]

Friptura de gasca cu salata verde

Retete de Sarbatoare: Friptură de gască

O reteta simpla de friptura de gasca din: gasca, varza, mere, cartofi, ceapa, chimion, otet si sare. Ingrediente: 1 gâscă (cca 1,25 kg) 600 gr varză 80 gr mere 80 gr cartofi 1 ceapă chimion otet sare   Mod de preparare: Gasca afumată şi spălată o tăiem bucăţi (porţii), presărăm chimion, o punem în vas […]

Retete de Sarbatoare: Friptură de gâscă cu mere, pere şi scorţişoară

O reteta delicioasa de friptura de gasca cu mere, pere si scortisoara din: gasca, mere, pere, vin alb sec, ceapa verde, ulei, scortisoara, stelute de anason, sare si piper. Ingrediente: 1 gâscă 4 mere pere 200 ml vin alb sec 4 cepe verzi 2 linguri de ulei 2 batoane de scorţişoară 2 steluţe de anason […]

Retete de Sarbatoare: Friptură de gâscă în sos de mere

Se încinge cuptorul la 225 °C. Se spală şi se şterg 4 pulpe de gâscă. Se lasă să se marineze 2 ore într-un amestec din 4 linguri ulei, 75 g migdale măcinate, ma­ghiran uscat, cimbru uscat, un praf de scorţişoară, curry, sare şi piper. Se scot din marinată şi se aşază pe grătarul din cuptor, […]

Retete de Sarbatoare: Friptura de gasca in sos

Friptura de gasca in sos din: pulpa de gasca, maghiran, oregano, sare grunjoasa, piper, vin rosu, ulei de masline, dovleac, unt, orez, morcovi si patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpa de gasca maghiran oregano sare grunjoasa piper mozaic boabe si macinat 150 ml vin rosu ulei de masline 400 g dovleac 50 g unt orez pentru garnitura […]

Gasca la cuptor cu garnitura de clătite umplute cu ficat si mere coapte

Retete de Sarbatoare: Gasca la cuptor cu galuste

Gasca la cuptor cu galuste de cartofi din: gasca, supa de legume, ceapa, mere, pelin, rozmarin, vin, salvie, sare, piper, cartofi, oua, pesmet, nucsoara, faina si ulei. Ingrediente: 1 gasca 700 ml supa de legume 3 cepe mari 3 mere 2-3 crengute de pelin 2-3 crengute de rozmarin 100 ml vin alb 2-3 crengute de salvie […]

Gasca cu castraveti acri

Reteta zilei: Gasca umpluta

Gasca umpluta din: orez, carnati, ciuperci uscate, usturoi, apa, ghimbir ras, sos de soia, condimente, piper alb, gasca, unt, sare, miere, ciuperci salbatice, grasime de gasca. Poate te itnereseaza si Gâscă cu mere şi castane umplutura: 415 gr orez 110 gr carnati, cuburi 15 gr ciuperci uscate 1 catel de usturoi, tocat 1 2/3 cani […]

Ciorbă de gască acrită cu zeamă de varză

Ciorba delicioasa de gasca

O reteta de ciorba delicioasa de gasca din: carne de gasca, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei rgas, fidea, leustean, bors, sare si piper. Ingrediente:  1,5 kg carne de gasca 2 cepe 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 1 radacina de pastarnac 1 ardei gras rosu 200 g fidea 2 legatura leustean 1 l bors sare […]

Piept de gască cu napi şi sfeclă roşie

Piept de gâscă în manta de şunca

Piept de gâscă în manta de şunca din: piept de gasca, sare, piper, praz, sunca serrano, margarina, suc de mere, sos alb, mere acrisoare, zahar, smantana. Ingrediente: 4 fileuri de piept de gasca (circa 200 g fiecare) sare piper 4 felii mari si subtiri de sunca Serrano (crud-uscata) 4 fire praz 1 lingura margarina 400 […]

Gâscă umplută cu mere

Gasca umpluta cu prune si mere

Gasca umpluta cu prune si mere din: gasca, sare, piper, paine alba, mere acrisoare, prune uscate, cimbru, ceapa, morcov, praz, telina, vin rosu sec, supa de pasare. Ingrediente: 1 gasca gata curatata (circa 4,5 kg) sare piper 250 g paine alba 250 mere acrisoare 250 g prune uscate fara samburi 2 legaturi cimbru proaspat 1 […]

Pastrama de gasca cu cimbru

Pastramă de gâscă

O reteta savuroasa de Pastramă de gâscă din: piept si pulpe de gasca, boabe de piper, boia, cimbru, usturoi, vin alb si sare grunjoasa. Ingrediente: pieptul si pulpele de la o gasca mai mare 1 lingura boabe de piper pisat (rosu, verde, alb, negru) 2 lingurite boia dulce 1 lingurita boia iute 1 lingura cimbru […]

Ficat de gasca la gratar

Ficat de gasca cu carnati si slanina

Ficat de gasca cu carnati si slanina din: ficat de gasca, untura de gasca, carnati, ceapa, faina, ardei grasi, rosii, sare, piper, orez, patrunjel. Ingrediente: 500 g ficat de fasca 120 g untura de gasca 150 g carnati picanti 4 felii slanina cu sorici 2 cepe 60 g faina 4 ardei grasi 3 rosii sare […]

Gasca la cuptor cu galuste de cartofi

Gasca la cuptor cu galuste de cartofi din: gasca, supa de legume, ceapa, mere, pelin, rozmarin, vin, salvie, sare, piper, cartofi, oua, pesmet, nucsoara, faina si ulei. Ingrediente: 1 gasca 700 ml supa de legume 3 cepe mari 3 mere 2-3 crengute de pelin 2-3 crengute de rozmarin 100 ml vin alb 2-3 crengute de salvie […]

Totul_despre_hrisca_istoric_si_beneficii

Copane de gasca cu hrisca

Copane de gasca cu hrisca din: copane de gasca, concentrat de pasare, ulei, vin, cimbru, sare, boabe de hrisca, mazare, ceapa, ulei. Ingrediente: 2 copane de gasca piper un cub concentrat de pasare o lingurita ulei 100 ml vin alb sec o lingurita cimbru sare pentru garnitura: 100 g boabe de hrisca o cutie mica […]