Pilaf de post

Pilaf cu ficat de gasca cu garnitura de sos Maggi si cascaval

Pilaf cu ficat de gasca cu garnitura de sos Maggi si cascaval din: orez, ceapa, ficati de gasca, sare, piper, untura de gasca, faina, supa, smantana, cascaval. Ingrediente: 700 g orez 2 cepe 2 ficaţi de gască sare piper 300 g untură de gască 2 lin­guri făină 1 1/2 l supă 5 linguri smantană 80 […]

Supa din carne de gasca afumata

Supa din carne de gasca afumata Ingrediente: 1,200 kg gascâ afumată 2 ouă 100 g făină 4 gogoşari verzi 2 fire praz 100 g caşcaval ras 1 ceapă 1/2 pahar lapte 100 g pesmet alb sare 40 g unt 1 foaie dafin 3 l apă   Mod de preparare: Supa din carne de gasca afumata: […]

Gasca la cuptor cu garnitura de clătite umplute cu ficat si mere coapte

Gasca la cuptor cu garnitura de clătite umplute cu ficat si mere coapte

Gasca la cuptor cu garnitura de clătite umplute cu ficat si mere coapte din: gasca, mere, zahar, sare, piper, cimbru, costita afumata, faina, oua, ficat de gasca, franzela, cascaval, vin, sos alb.   Ingrediente: 1 gască de 3,500 kg 12 mere de aceeaşi mărime 40 g zahăr sare piper cimbru 60 g costiţă afumată 150 […]

Gasca fripta

Gasca fripta din: gasca, untura, garnitura de cartofi, sare, piper.   Ingrediente: 1 gîscă tînără 1/2 lingură untură garnitură de cartofi (700 g cartofi, 100 g untură, 1 ceapă) sare piper   Mod de preparare: Gasca fripta: Pîrlim şi curăţăm de intestine o gîscă tînără, dăm sare şi piper şi o aşezăm în­tr-un vas de […]

Gasca cu fasole uscata (casulet)

Gasca cu fasole uscata Ingrediente: 1/2 gîscă 1/2 lingură unt sau untură (sau grăsime de gîscă) 1/2 kg fasole uscată 200 g costiţă 1 pereche debreţini 1 ceapă citeva felii de mor­cov şi de telină 1/2-l lingură făină 2 linguri bu­lion de roşii 1/2 păhărel de vin 1 polonic apă clocotită 1 foaie de dafin […]

Ficat de gasca natur

Ficat de gasca natur  Ingrediente: 300 g ficat 3 linguri untură de gâscă     Mod de preparare: Ficat de gasca natur: alege un ficat frumos, proaspăt şi alb, se îndepărtează vâna de sânge şi locul unde a fost fierea şi se ţine două ore în apă puţin sărată. şterge uşor cu o cârpă şi […]

Ficat de gască

Ficat de gască –  o delicatese apreciată în bucătăria gourmet, cunoscută pentru textura sa fină și gustul bogat, cremos. Acesta poate fi preparat în diverse moduri, dar cel mai adesea este servit ca pate sau fript. Ficatul de gâscă este o sursă excelentă de proteine, vitamine (în special vitamina A și B12) și minerale, făcându-l […]

Salata cu foie gras de rata si mango

Pateu de ficat de gască (varianta)

Pateu de ficat de gască Ingrediente: ficat de pasăre lapte grăsime de pasăre untură vin foaie de dafin ceapă piper sare unt coniac aspic   Mod de preparare: Se fierbe ficatul de gîscă, ca aici, se lasă să se răcească, apoi se trece prin sită ca să fie mai pufos sau prin maşina de tocat […]

Terina taraneasca

Terină de foie gras

Terină de foie gras din: foie gras, sare, piper, amestec de condimente, nucsoara, coniac.   Ingrediente: 600 g de foie gras 7 g sare fină 2 g de piper 1 lingură de amestec din quatre-epices (piper, nucşoară, cuişoare şi ghimbir/scorţişoară) praf de nucşoară rasă (facultativ) 10 cl armagnac sau coniac   Mod de preparare: Scoateţi […]

Salata de ton cu crutoane si usturoi

Salata Landaise

Salata Landaise din: pipote, spanac, smochine, foaie gras, piept de rata, jambon, hasmatuchi, ulei de masline si otet balsamic.   Ingediente: o caserolă mică de pipote conservate 100 g de fetică 100 g tulpini mici de spanac 4 ciuperci de Paris mari 4 smochine proaspete 100 g foie gras semifiert un pachet de piept de […]