Ghiveci cu peste
PrinteazaGhiveci cu peste din: crap, morcov, telina, ceapa, rosii, mazare, fasole, ulei, sare, piper.
- 1 kg crap
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 1 ceapă
- 1 pătrunjel rădăcină
- 4 roşii
- 50 ml ulei
- 100 g mazăre
- 100 g fasole verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl tai în bucăţi, îl dai cu sare şi îl pui deoparte. Ceapa tăiată felii o prăjeşti în ulei, adaugi morcovul, ţelina şi pătrunjelul tăiat felii.
Când acestea încep să se înmoaie, adaugi roşiile tăiate cuburi, mazărea, fasolea verde tăiată în bucăţi şi câteva boabe de piper. Când sunt aproape fierte, pui 2 linguri de ulei şi peştele şi laşi să fiarbă la cuptor, înăbuşit. Mai poţi adăuga puţină apă.
Serveşti ghiveciul rece.
Pofta buna!