Ghiveci de legume cu ciuperci
PrinteazaGhiveci de legume cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcov, dovlecel, rosii, cartofi, ardei, sare, piper, cimbru, ulei, marar.
- 200 g ciuperci champignon
- 1 ceapă mare
- 1 morcov mare
- 1 dovlecel
- 3 roşii medii
- 3 cartofi medii
- 1 ardei gras roşu
- sare şi piper negru măcinat
- 1 lingură de cimbru
- ulei pentru prăjit
- 1 legătură de mărar, tăiat mărunt, pentru decor
Mod de preparare:
Curăţă şi taie ciupercile în jumătătate. Curăţă şi taie ceapa în felii, morcovul şi dovlecelul în rondele. Curăţă şi taie ardeiul în fâşii subţiri. Opăreşte roşiile în apă fierbinte, apoi decojeşte-le şi taie-le în felii. Curăţă cartofii de coajă, apoi taie-i în cuburi.
Intr-o tigaie, pune ulei cât să acopere baza şi căleşte ceapa 1 minut, până devine translucidă, .apoi pune ardeiul şi morcovul şi căleşte 1 minut.
Adaugă dovlecelul şi cartofii şi mai căleşte 1 minut. Pune ciupercile şi roşiile şi mai căleşte 2 minute.
Toarnă 1 cană cu apă, sărează şi piperează şi adaugă cimbrul. Acoperă cratiţa cu un capac şi lasă să fiarbă la foc mediu aproximativ 30 de minute, până când legumele sunt fierte. Daca mai trebuie, adaugă apă şi sare. închide focul şi presară mărar tăiat mărunt deasupra.
Ghiveci de legume cu ciuperci
Pofta buna!