Ghiveci de legume cu ciuperci

Printeaza

Ghiveci de legume cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcov, dovlecel, rosii, cartofi, ardei, sare, piper, cimbru, ulei, marar.

Ingrediente:Ghiveci_de_legume_cu_ciuperci

  • 200 g ciuperci champignon
  • 1 ceapă mare
  • 1 morcov mare
  • 1 dovlecel
  • 3 roşii medii
  • 3 cartofi medii
  • 1 ardei gras roşu
  • sare şi piper negru măcinat
  • 1 lingură de cimbru
  • ulei pentru prăjit
  • 1 legătură de mărar, tăiat mărunt, pentru decor

 

Mod de preparare:

Curăţă şi taie ciupercile în jumătătate. Curăţă şi taie ceapa în felii, morcovul şi dovlecelul în rondele. Curăţă şi taie ardeiul în fâşii subţiri. Opăreşte roşiile în apă fierbinte, apoi decojeşte-le şi taie-le în felii. Curăţă cartofii de coajă, apoi taie-i în cuburi.

Intr-o tigaie, pune ulei cât să acopere baza şi căleşte ceapa 1 minut, până devine translucidă, .apoi pune ardeiul şi morcovul şi căleşte 1 minut.
Adaugă dovlecelul şi cartofii şi mai căleşte 1 minut. Pune ciupercile şi roşiile şi mai căleşte 2 minute.

Toarnă 1 cană cu apă, sărează şi piperează şi adaugă cimbrul. Acoperă cratiţa cu un capac şi lasă să fiarbă la foc mediu aproximativ 30 de minute, până când legumele sunt fierte. Daca mai trebuie, adaugă apă şi sare. închide focul şi presară mărar tăiat mărunt deasupra.

 

Ghiveci de legume cu ciuperci

Ghiveci_de_legume_cu_ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.