Ghiveci de legume la cuptor

Printeaza

Ghiveci de legume la cuptor din: morcovi, cartofi, ceapa, dovlecel, praz, fasole, mazare, ardei, varza, bulion, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 4 morcovi
  • 3 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 3 cepe
  • 1 fir praz
  • 100 g fasole păstăi
  • 100 g mazăre
  • 1 ardei gras
  • 1/4 varză
  • 3 linguri bulion
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • dafin

 

Mod de preparare:

Morcovii, cartofii şi dovlecelul se curăţă de coajă. Morcovii se taie rondele, cartofii şi dovlecelul se taie cubuleţe.

Ceapa tăiată fideluţă şi prazul tăiat rondele se pun la călit în ulei.

Se adaugă cartofii, morcovul, dovle­celul. Fasolea păstăi se taie cam de 3 cm.

Ardeiul gras şi varza se taie fideluţă. Se adaugă 2 căni de apă şi se dau la cuptor pentru minimum 2 ore.

Când legumele sunt făcute se adaugă bulionul. Se condimentează cu sare şi piper.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.