Gnocchi cu coada de bou
PrinteazaO reteta de gnocchi cu coada de bou din: aluat de gnocchi, ulei de masline, coada de bou, telina, ceapa, morcovi, praz, vin alb, seminte de fenciul, boabe de ienupar, scortisoara, ardei iute, sare de mare, piper negru, pasta de rosii, oregano, salvie, unt si parmezan.
- aluat de gnocchi
- ulei de măsline
- o coadă de bou. tăiată în bucăţi de 10 cm
- o tulpină de ţelină tocată mărunt
- o ceapă, curăţată şi tocată mărunt
- un morcov, curăţat şi tocat mărunt
- un fir de praz, curăţat şi tocat mărunt
- 1/2 sticlă de vin alb
- o lingură seminţe de fenicul zdrobite
- o lingură boabe de ienupăr zdrobite
- 1/2 baton de scorţişoară
- un ardei iute roşu uscat, fărâmiţat
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- o lingură mare de pastă de roşii
- 4 conserve a câte 400 g de roşii lunguieţe
- o lingură de frunze proaspete de oregano
- o mână de frunze proaspete de salvie
- un cubuleţ de unt
opţional:
- parmezan
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la 150°C (treapta 2). Preparaţi aluatul de gnocchi şi lăsaţi-l să stea puţin la frigider. Încingeţi o cratiţă mare, care poate fi folosită în cuptor, şi turnaţi în ea puţin ulei de măsline. Prăjiţi coada de bou pe toate părţile până când se rumeneşte, apoi adăugaţi ţelina, ceapa, morcovul şi prazul.
Căliţi totul la foc mic până când încep să prindă culoare, apoi adăugaţi vinul, şi condimentele zdrobite, scorţişoara, ardeiul iute, pasta de roşii şi conservele de roşii. La sfârşit turnaţi puţină apă — carnea trebuie să fie acoperită cu sos — şi puneţi capacul. Introduceţi cratiţa la cuptor pentru 4-4 1/2 ore, până când carnea se desprinde de pe os.
Scoateţi cratiţa din cuptor şi luaţi carnea din sos. Când s-a răcit suficient, desfaceţi-o de pe oase. Verificaţi să nu fi rămas bucăţele de os prin carne, apoi puneţi-o din nou în oală. Adăugaţi frunzele de oregano, fierbeţi la foc mic 15 minute şi condimentaţi după gust. între timp, puneţi la fiert o oală cu apă sărată şi fierbeţi gnocchi timp de 4 minute sau până încep să plutească.
In timp ce fierb gnocchi, prăjiţi frunzele de salvie în unt până când devin crocante şi capătă o culoare verde-închis, apoi scoateţi-le pe un şervet ca să înlăturaţi excesul de ulei. Scurgeţi gnocchi cu atenţie, adăugaţi-le la sosul cu carne împreună cu frunzele de salvie şi, dacă doriţi, presăraţi deasupra parmezan ras.
Gnocchi cu coada de bou
Pofta buna!