Gnocchi cu dovleac si salvie

Printeaza

Gnocchi cu dovleac si salvie din: cartofi, faina, salvie, dovleac, seminte de floarea soarelui, parmezan, ou, ulei de masline, nucsoara, sare, piper, faina.

 

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • 150 g faina
  • doua crengute de salvie
  • 500 g dovleac pentru palcinta
  • 100 g seminte de floarea soarelui
  • 300 g parmezan
  • un ou
  • 50 ml ulei de masline
  • o jumatate de lingurita cu nucsoara
  • sare
  • piper
  • faina pentru masa

 

Mod de preparare:

Cartofii se spală bine, se fierb în apă cu sare şi se curăţă de coajă cât sunt calzi.

Se sfărâmă cu o furculiţă într-un bol, se condimentează, se răcesc puţin şi se adaugă oul.

Se adaugă făina cernută şi se frământă până se obţine un aluat omogen. Se presară masa cu făină, se rup bucăţi de aluat şi li se dă formă de fitil.

Se taie fiecare în bucăţi de doi centimetri şi jumătate, li se dă formă rotundă şi fiecare se presează cu o parte pe dinţii unei furculiţe.

Se fierb în apă cu sare până se ridică la suprafaţă, se scot cu o spumieră şi se pun în farfurii adânci.

Dovleacul se spală, se taie bucăţele, se fierbe în apă cu sare şi se pune în fiecare farfurie.

Seminţele de floarea-soarelui se prăjesc în uleiul de măsline cu salvie tocată, se presară peste ingredientele din farfurii şi se serveşte totul imediat.

In momentul servirii se presara parmezan ras si nucsoara.

 

Gnocchi cu dovleac si salvie

Gnocchi_cu_dovleac_si_salvie

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu am mancat niciodata gnocchi cu dovleac

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.