Gogosari cu vinete

Printeaza

Gogosari cu vinete din: gogosari, vinete, masline, usturoi, otet, zahar, sare.

Ingrediente:

  • 3 kg gogoşari
  • 4 kg vinete
  • 1/2 kg măsline
  • 5-6 căţei de usturoi
  • oţet
  • zahăr
  • sare

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se taie rondele groase.

Go­goşarii se curăţă, se taie fideluţă şi usturoiul se taie felii subţiri.

Vinetele se prăjesc pe ambele părţi în ulei puţin. Soluţia de oţet obţinută din 2 căni de oţet, 1 cană de apă, 2 linguri sare, 2 lin­guri de zahăr se fierbe.

Când dă în clocot se trec prin ea gogoşarii, apoi se scot repede cu spumiera.

Se aşază în borcan un rând de gogoşari, unul de vinete, măsline, câte un căţel de usturoi tăiat. Se repetă operaţia şi se termină cu un rând de gogoşari.

Deasupra se toarnă soluţia de oţet. Se închid borcanele.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.