Gogosari in otet caramelizat

Printeaza

Gogosari in otet caramelizat din: gogosari, zahar, otet, sare, foi de dafin, boabe de piper, mustar, coriandru.

Ingrediente:

  • 5 kg gogosari
  • 500g zahar
  • 1 litru otet
  • 1 lingurita sare
  • cateva foi de dafin
  • boabe de piper
  • mustar
  • coriandru

 

Mod de preparare:

Spala bine gogosarii, taie-i în patru si curata-i de seminte. Pune într-o cratita 250g zahar sa se caramelizeze, apoi lasa-l sa se raceasca.

Dupa aceea toarna 500ml otet peste zaharul caramelizat si lasa-l sa se topeasca la foc potrivit.

Pune gogosarii, pe rând, sa dea o unda în aceasta compozitie. Scoate gogosarii cu paleta, asaza-i în  borcane mici si preseaza-i putin.

Separat, amesteca restul de otet si zahar pe foc, pâna se topeste zaharul, apoi adauga sarea, condimente dupa gust si otetul cu zahar caramelizat.

Toarna apoi solutia cu otet peste gogosarii din borcane. Leaga cu celofan sau pune-le capac si da-le la rece.

 

Varianta:

Gogosari în Oțet Caramelizat

Ingrediente:

  • 2 kg de gogoșari
  • 500 ml oțet
  • 500 g zahăr
  • 1 lingură de sare
  • 1 linguriță de boabe de piper
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 linguriță de semințe de muștar
  • 2-3 cuișoare
  • 1 litru de apă

Instrucțiuni:

Pregătirea Gogoșarilor: Spală bine gogoșarii și taie-i în sferturi sau fâșii, îndepărtând semințele și cotorul.

Prepararea Marinadei: Într-o oală mare, adaugă oțetul, apa, zahărul, sarea, boabele de piper, frunzele de dafin, semințele de muștar și cuișoarele. Aduceți amestecul la fierbere și lăsați să fiarbă până când zahărul se dizolvă complet.

Adăugarea Gogoșarilor: Adaugă gogoșarii în marinada fierbinte și lasă-i să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute, până când se înmoaie ușor, dar își păstrează textura crocantă.

Conservarea: Scoate gogoșarii cu o lingură cu fante și așează-i în borcane sterilizate. Toarnă marinada fierbinte peste ei, umplând borcanele până sus.

Sigilarea: Închide borcanele bine cu capace și întoarce-le cu susul în jos pentru a crea vid. Lasă-le să se răcească complet înainte de a le depozita într-un loc răcoros și întunecat.

Gogoșarii în oțet caramelizat sunt gata pentru a fi savurați după aproximativ 2-3 săptămâni de la preparare!

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/gogosari-in-otet-caramelizat html

2 comentarii

  1. Otetul ala face totul, daca ai gresit, nu ies buni

  2. Am facut asta iarna, au iesit deliciosi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.