Gogosari cu mustar din: gogosari, zahar, otet, ulei, mustar, foi de dafin, boabe de piper, conservant. Ingredinte: 3 kg gogosari o cana cu zahar o cana cu otet 1 cana cu ulei 400 gr. mustar foi de dafin boabe de piper un pliculet de conservant Mod de preparare Gogosarii se spala, se curata si […]
Gogoşari în sos de muştar
PrinteazaGogoşari în sos de muştar din: gogosari, mustar, zahar, otet, sare, boabe de piper, foi de dafin.
Bogat în vitamine și minerale: Ardeii grași sunt o sursă excelentă de vitamina C, vitamina A, vitamina B6, vitamina K și acid folic. Aceste substanțe nutritive sunt esențiale pentru funcționarea corespunzătoare a organismului.
- 2 1/2 kg gogosari
- 250 g mustar
- 250 g zahar
- 250 ml otet
- 2-3 linguri sare
- 1 lingurita boabe de piper
- 3-4 foi de dafin
Mod de preparare:
Alegi de preferinţă gogoşari roşii, bine copţi. Speli gogoşarii, îi cureţi de cotoare si seminţe si îi tai în sferturi, apoi în fâşii subţiri.
Intr-o oală mare, pui zahărul, oţetul, muştarul şi le fierbi timp de aproxima-tiv 10 minute, la foc mediu, până când sosul se mai îngroaşă.
Pui gogoşarii într-o cratiţă mare şi torni peste ei sosul. Ii fierbi la foc mic timp de 15 minute, amestecând periodic.
La sfârşit, adaugi sarea, boabele de piper şi foile de dafin şi acoperi vasul cu un capac, pentru 10-15 minute, pentru ca aromele condimentelor să se răs-pândească în toată masa compoziţiei.
Pregăteşti borcane de 720-800 ml: le speli bine, le clăteşti şi le introduci în cuptor, pe o tavă metalică, pentru sterilizare, în borcanele calde, puse pe tava metalică, repartizezi gogoşarii împreună cu sosul de muştar fierbinte.
Gogoşari în sos de muştar
Pofta buna!
poate iti place si:
Gogosari cu mustar
Pofta buna!