Gogosi cu banane
PrinteazaGogosi cu banane din: banane, faina, oua, zahar, drojdie, lapte, sare, scortisoara, ulei.
- 4 banane
- 6-8 linguri faina
- 2 oua
- 4 linguri zahar
- o lingurita drojdie uscata
- 4 linguri lapte
- un praf sare
- scortisoara, dupa gust
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se prepară aluatul, pentru care se amestecă făina, zahărul, ouăle, drojdia, laptele şi sarea. Trebuie să se obţină un aluat omogen în care se adaugă scorţişoara, după gust sau alte esenţe preferate. Bananele se curăţă şi se taie rondele.
Cu furculiţa se trec rondelele prin aluat şi se pun la prăjit în ulei încins. Se scot pe şervete de hârtie şi se presară cu zahăr, după răcire.
Gogosi cu banane
Pofta buna!