Gogoşi cu ciocolată şi fructe
PrinteazaGogoşi cu ciocolată şi fructe din: faina, oua, drojdie, lapte, zahar pudra, frisca, ciocolata alba, sos de fructe de padure, fructe de padure, sare, ulei, nuca de cocos.
- 550 g faina
- 3 oua
- 20 g drojdie
- 150 ml lapte dulce
- 100 g zahar pudra
- 300 ml frisca
- 300 g ciocolata alba
- 200 ml sos de fructe de padure
- 300 g fructe de padure
- o jumatate de lingurita cu sare
- ulei
- nuca de cocos
Mod de preparare:
Intr-un bol se dizolva drojdie in laptele caldut impreuna cu zaharul pudra si sarea. Se adauga untul topit si racit, ouale, faina cernuta si se framanta pana rezulta un aluat potrivit de tare, nelipicios.
Se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit în loc cald până îşi dublează volumul. Se întinde o foaie potrivit de groasă, se taie rondele cu un pahar şi se lasă să mai crească 10 minute.
Se încinge ulei într-o cratiţă, se prăjesc gogoşile pe toate părţile până devin aurii, apoi si scot cu o spumieră într-un bc tapetat cu şerveţele absorbante.
Frişca se pune la fiert la bain mărie împreună cu ciocolata tăiată mărunt. Când s-a topit cic ciocolata se ia de pe foc, se lasă si se răcească complet, apoi si adaugă o parte din fructele de pădure.
Se mixează, se umplu gogoşile răcite cu cremă şi se serveste imediat, stropite cu sosul de fructe şi fructele rămase.
Pentru un plus de gust, la cremă se mai poate adăuga şi nucă de cocos
Gogoşi cu ciocolată şi fructe
Pofta buna!
Ma duc sa mi iau niste gogosi ca mi ai facut pofta!