Gogosi cu floare de salcam

Printeaza

Gogosi cu floare de salcam din: zahar, lapte, ulei, faina, sare, flori de salcam.

Ingrediente:

  • 1 lingură mare de zahăr
  • 50 ml lapte
  • ulei pentru prăjit
  • făină cât cuprinde pentru un aluat de clătite
  • sare
  • flori de salcâm în ciorchine

 

Mod de preparare Gogosi cu floare de salcam:

Se lasă să curgă în ploaie multă apă pe ciorchinii de flori, până se curăţă de praf.

Se aşază fiecare ciorchine pe o hârtie de bucătărie, la zvântat.

Cu un tel se bat ouăle împreună cu zahărul, apoi se toarnă laptele la temperatura camerei şi se pune sare şi făină cât cuprinde, pentru a obţine un aluat de clătite (ca o smântână).

Intr-o tigaie se încinge ulei, se apucă flecare ciorchine cu flori de codiţă, se trece prin aluat, se scurge de surplus şi se pune în tigaia cu ulei.

Se prăjesc pe ambele părţi, având grijă să nu se ardă, ci să devină aurii. Dacă florile sunt proaspete, se pierd în aluat.

După prăjire, pentru a înlătura grăsimea în exces, se aşază pe hârtie absorbantă, după care se pudrează cu zahăr pudră cu vanilie.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.