Gogosi cu lamaie si dulceata

Printeaza

Gogosi cu lamaie si dulceata din: făină, unt, ouă, drojdie, zahăr, zahăr vanilat, sare, lapte, lamaie, dulceata, ulei.

Gogosi_cu_lamaie_si_dulceata

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 75 g unt
  • 2 ouă
  • 25 g drojdie
  • 125 g zahăr
  • 1 pliculeţ cu zahăr vanilat
  • sare
  • 1 ceşcuţă cu lapte
  • 1 lămâie
  • dulceaţă
  • ulei

Mod de preparare:

Pregăteşte maiaua. Dizolvă drojdiaîntr-o ceşcuţă cu lapte călduţ. Adaugă o linguriţă cu zahăr şi o lingură cu făină. Lasă la crescut 15 minute.

Amestecă maiaua cu albuşurile bătute, gălbenuşurile, restul de făină şi zahăr, sare, zeama de lămâie, zahărul vanilat şi frământă. Pune untul topit, împăturind mereu coca.

Lasă să crească la loc cald o oră. întinde apoi din aluat, pe masa dată cu puţin ulei, o foaie de 0,5 cm grosime.  Taie rotocoale cu gura unui pahar şi lasă să se odihnească 5-10 minute.

Pe jumătate din ele, pune câte o linguriţă cu dulceaţă şi acoperă cu celelalte. Presează puţin pe margine, apoi rumeneşte-le în baie de ulei.

Gogosi cu lamaie si dulceata

Gogosi_cu_lamaie_si_dulceata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.