Gratin de cartofi cu chili
PrinteazaGratin de cartofi cu chili din: cartofi, cartofi dulci, telina, unt, curry, turmeric, coriandru, chili, ceapa, sare, piper, smantana, lapte, patrunjel.
- 450 g cartofi
- 275 gcartofi dulci
- 175 g telina
- 1 lingura unt
- 1 lingurica curry
- 1 lingurita turmeric
- 1/2 lingurita coriandru
- 1 lingurita chili
- 3 cepe, tocate
- sare si piper
- 150 ml smantana lichida
- 150 ml lapte
- patrunjel, tocat
Mod de preparare:
Curatati si feliati subtire cartofii, cartofii dulci si telina. Asezati intr-un bol cu apa rece.
Preincalziti cuptorul la 180C. Incalziti jumatate din cantitatea de unt, adaugati curry, turmeric, corianddru si jumatate din cantitatea de chili. Gatiti 2 minute.
Scurgeti bine legumele, uscati cu servetele si adaugati inapoi in bol, pe care l-ati sters intre timp. Adaugati ceapa si condimentele calde si amestecati.
Aranjati apoi intr-un vas termorezistent. Amestecati smantana cu laptele si adaugati in vas, apoi presarati restul de chili si asezonati cu sare si piper.
Acoperiti cu hartie de copt si dati la cuptor pentru 45 de minute. Indepartati hartia, adaugati restul de unt si mai dati la cuptor inca 50 de minute.
Serviti gratinul presarati cu patrunjel.
Pofta buna!