Borș de Sfeclă Roșie Autentic – Rețetă Tradițională și Nutritivă din: sfecla rosie, morcov, ceapa, cartofi, varza, bors, ulei, sare, piper, frunze de dafin. Ingrediente: 3 sfecle roșii medii 1 morcov 1 ceapă 2 cartofi 1/2 varză 1 litru de borș 2-3 linguri de ulei Sare, piper, frunze de dafin Mod de Preparare: Curăță […]
Gustari cu sfecla si alune
PrinteazaGustari cu sfecla si alune din: sfecle mici, ulei, sare, foie gras, alune curăţate, amestec de concimente (sare, piper în trei culori, boia, cimbru)
Ingrediente:
- 3 sfecle mici, crude
- ulei pentru prăjit
- sare
- o cutie foie gras (120 g)
- 24 alune curăţate
- amestec de concimente (sare, piper în trei culori, boia, cimbru)
Mod de preparare:
Taie sfeclele rondele. Prăjeşte-le 3-4 minute în ulei cald, la foc mic (140 ° C).
Scurge-le bine, apoi mai pune-le o dată la prăjit, încă două minute.
Scurge-le de ulei pe hârtie absorbantă, apoi aşază-le pe hârtie- pergament într-o tavă de cuptor, sărează-le uşor şi coace-le la foc mic timp de 10-12 minute.
Taie felioare de foie gras (ţine-1 la frigider în prealabil), aşază câte-o feliuţă pe fiecare rondelă de sfeclă, condimentează după gust şi pune şi o alună pe pate.
Acoperă cu o altă rondelă de sfeclă şi serveşte ca aperitiv.
Gustari cu sfecla si alune
Pofta buna!
Hrean cu Sfeclă la Borcan din: sfecla rosie, hrean, otet de mere, zahar, sare. Descoperă savoarea autentică a unei rețete tradiționale românești – hrean cu sfeclă la borcan. Acest preparat, cu rădăcini adânci în bucătăria noastră populară, combină gustul picant al hreanului cu dulceața naturală a sfeclei, oferind un acompaniament perfect pentru diverse feluri de […]
Pofta buna!