Halva de morcovi cu alune si fistic din: morociv, lapte, zahar, khoa, alune, nucsoara, fistic. Ingrediente: 1 kg de morcovi proaspeţi 2 l de lapte 1,5 kg zahăr 200 g khoa 100 g de alune 20 de nucşoare 1 lingură de apă de trandafir 30 de fistic Mod de preparare: Alegeţi morcovi fragezi şi […]
Halva greceasca cu capsuni si rom
PrinteazaHalva greceasca cu capsuni si rom din: griş, zahăr tos, ulei, zahăr pudră, esenţă de rom, lamaie, capsuni, gem de caspuni.
Ingredinete:
- 200 g griş
- 100 g zahăr tos
- 50 g zahăr pudră
- 50 ml ulei
- 1 sticuţă esenţă de rom
- 1 lămâie
- 100 g căpşuni
- 100 g gem de căpşuni
Mod de preparare:
Intr-un vas pui zahărul tos, circa 250 ml apă şi coaja de lămâie, apoi dai vasul la fiert, pe flacără mică, timp de 8 minute, până când siropul începe să se lege.
Separat, într-un vas, amesteci grişul şi uleiul, pui pe flacără şi amesteci încontinuu, iar când grişul s-a înfierbântat, torni peste el, treptat, siropul fierbinte strecurat, amestecând mereu.
Pe o folie de aluminiu, unsă cu ulei, întinzi grişul în foaie de circa 1 cm şi ungi cu gemul de căpşuni, amestecat cu esenţă de rom.
Presari apoi zahărul pudră şi rulezi. Halvaua o laşi să se răcească şi ornezi cu felii de căpşuni.
Pofta buna!
poate iti place si:
Halva armeneasca cu susan
Halva armeneasca cu susan din: unt, faina, miere, seminte de susan, cacao. Ingrediente: 100 g unt de 82% grăsime 250 g faină +1-2 linguri 200 g seminţe de susan 250 g miere polifloră cacao Mod de preparare: Mierea se pune la încălzit pe foc mic. Intr-o tigaie cu pereţii mai înalţi se topeşte untul, […]
Halva raw vegana
Halva raw vegana din: seminte, unt de cocos, fulgi de ovaz si de nuca de cocos, cacao, ulei, miere. Ingrediente: 500 g seminţe de floarea-soarelui crude 50 ml unt de cocos 5 linguri fulgi de ovăz 5 linguri fulgi de nucă de cocos 1 linguriţă esenţă de vanilie sau 1 păstaie de vanilie 2 linguri […]
Pofta buna!