Halva greceasca cu capsuni si rom

Printeaza

Halva greceasca cu capsuni si rom din: griş, zahăr tos, ulei, zahăr pudră, esenţă  de rom, lamaie, capsuni, gem de caspuni.

Halva greceasca cu capsuni si rom

Ingredinete:

  • 200 g griş
  • 100 g zahăr tos
  • 50 g  zahăr pudră
  • 50 ml ulei
  • 1 sticuţă esenţă  de rom
  • 1 lămâie
  • 100 g căpşuni
  • 100 g gem de căpşuni

Mod de preparare:

Intr-un vas pui zahărul tos, circa 250 ml apă şi coaja de lămâie, apoi dai vasul la fiert, pe flacără mică, timp de 8 minute, până când siropul începe să se lege.

Separat, într-un vas, amesteci grişul şi uleiul, pui pe flacără şi amesteci încontinuu, iar când grişul s-a înfierbântat, torni peste el, treptat, siropul fierbinte strecurat, amestecând mereu.

Pe o folie de aluminiu, unsă cu ulei, întinzi grişul în foaie de circa 1 cm şi ungi cu gemul de căpşuni, ames­tecat cu esenţă de rom.

Presari apoi zahărul pudră şi rulezi. Halvaua o laşi să se răcească şi ornezi cu felii de căpşuni.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Halva de morcovi cu alune si fistic

Halva de morcovi cu alune si fistic

Halva de morcovi cu alune si fistic din: morociv, lapte, zahar, khoa, alune, nucsoara, fistic. Ingrediente: 1 kg de morcovi proaspeţi 2 l de lapte 1,5 kg zahăr 200 g khoa 100 g de alune 20 de nucşoare 1 lingură de apă de trandafir 30 de fistic   Mod de preparare: Alegeţi morcovi fragezi şi […]

Halva turceasca

Halva armeneasca cu susan

Halva armeneasca cu susan din: unt, faina, miere, seminte de susan, cacao. Ingrediente: 100 g unt de 82% grăsime 250 g faină +1-2 linguri 200 g seminţe de susan 250 g miere polifloră cacao   Mod de preparare: Mierea se pune la încălzit pe foc mic. Intr-o tigaie cu pereţii mai înalţi se topeşte untul, […]

 

Halva_raw_vegana

Halva raw vegana

Halva raw vegana din: seminte, unt de cocos, fulgi de ovaz si de nuca de cocos, cacao, ulei, miere. Ingrediente: 500 g seminţe de floarea-soarelui crude 50 ml unt de cocos 5 linguri fulgi de ovăz 5 linguri fulgi de nucă de cocos 1 linguriţă esenţă de vanilie sau 1 păstaie de vanilie 2 linguri […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.